Residential

’t Groene Wold in Almere volledig verhuurd

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft van Vastbouw Vastgoedontwikkeling B.V. (verder: Vastbouw) de laatste fase van project ’t Groene Wold opgeleverd gekregen en verwelkomt de laatste bewoners.

In totaal heeft Altera 174 eengezinswoningen in het project ’t Groene Wold in Almere aangekocht welke bij oplevering compleet verhuurd zijn.

De woonblokken bestaan uit hoek- en tussenwoningen van respectievelijk 80 m², 90 m² en 104 m². In de ruime achtertuinen van circa 12 tot 17 meter diep, bevindt zich een berging. Parkeren geschiedt op maaiveld binnen de contouren van de hoven, de hoekwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigenterrein.

Duurzaamheid (mitigatie en adaptatie)

Alle woningen worden gasloos gerealiseerd en aangesloten op een energiesysteem. Dit energiesysteem bestaat voor elke woning uit een individuele luchtwaterwarmtepomp en 12 zonnepanelen. Bewoners wekken zelf elektriciteit op voor het verwarmen en koelen van de woning. Alle duurzame toepassingen zorgen er voor dat de Energie Prestatie Coëfficiënt 0,0 is.

Het hemelwater wordt via het oppervlaktewater in ‘t Groene Wold opgenomen door wadi’s en een grote waterplas. Tevens kent ‘t Groene Wold een grote diversiteit aan groen en beplanting. Daarbij heeft circa 50% van ‘t Groene Wold de bestemming ‘(stads)landbouw’ gekregen. Er is bovengemiddeld veel onverhard oppervlak vergeleken met andere woonwijken. Door dit onverhard oppervlak in combinatie met grote hoeveelheden oppervlaktewater en groen kan er gesproken worden over een klimaat adaptieve woonwijk.

Rudy Verstappen, Manager ESG Altera: ‘Met de oplevering van ’t Groene Wold staan we stil bij de bijdrage aan een duurzamere samenleving en klimaat adaptieve woonwijken. In samenwerking met onze stakeholders (waaronder ontwikkelaars en bouwers) richten we ons op een lagere uitstoot van broeikasgassen. Dit doen we o.a. door het toepassen van technieken om het verbruik van energie te verminderen en waterconsumptie en afvalproductie te beperken.’

 

Delen:
Residential

Phase 1 of De Zaanse Helden delivered

Residential

Nautisch NDSM on the River IJ in Amsterdam completed

Residential

Altera and Dura Vermeer sign rental housing deal for...