Woningen

Aankoop 155 appartementen Vijverhof Den Haag

Altera maakt vandaag de verwerving bekend van twee appartementencomplexen aan het Leeghwaterplein in Den Haag. Dit plein maakt deel uit van transformatieproject Vijverhof in de wijk Laakhaven-Hollands Spoor.

Het eerste gebouw omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes van totaal 235 m², het tweede gebouw telt 99 appartementen. De complexen worden voorzien van zonnepanelen en de woningen worden collectief aangesloten op het warmtenet. De appartementen variëren in omvang van 48 m2 tot 82 m2 en zijn gericht op verhuur aan young professionals. De ontwikkeling van het project is in handen van Ten Brinke Slot Projectontwikkeling.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “De herontwikkeling van het voormalige haven- en industriegebied rondom Laakhavens-Hollands Spoor heeft geleid tot een moderne en gevarieerde wijk waarin wonen, werken, winkelen en recreëren uitstekend wordt gecombineerd. Vooral met de komst van de Haagse Hogeschool naar dit gebied is de behoefte aan studenten- en jongerenhuisvesting flink toegenomen. Plan Vijverhof geeft antwoord op deze behoefte met 155 duurzame en vooral betaalbare starterswoningen.”

Plan Vijverhof
De nieuw te bouwen appartementen van Altera vormen samen met de woontoren van 481 studentenwoningen van DUWO, plan Vijverhof. Het project, vlakbij station Hollands Spoor, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten zoals een parkeergarage – Q-Park Laakhaven – onder het plein en winkelcentrum Megastores op loopafstand. Plan Vijverhof kent twee fasen. De eerste fase was de inmiddels opgeleverde woontoren voor DUWO met 481 studentenwoningen. De tweede fase omvat de twee appartementencomplexen van Altera die naar verwachting in de tweede helft van 2021 wordt opgeleverd door aannemer Ten Brinke Bouw BV.

Delen:
Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...

Woningen

Verduurzaamde jaren-tachtig-woningen opgeleverd aan...