Woningen

Altera en De Nijs/UBA starten met de bouw van The Mayor in Amstelveen

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) maakt bekend dat de bouwcombinatie De Nijs / UBA deze week is gestart met de bouw van de eerste fase van het transformatieproject The Mayor in Amstelveen.

Het voormalige KPMG gebouw (nieuwe naam: The Mayor) aan de Burgemeester Rijnderslaan in Amstelveen wordt getransformeerd naar een locatie met appartementen, penthouses en stadswoningen. Het project bestaat uit in totaal 307 woningen waarvan er 124 woningen als vrije sector huurwoning voor Altera worden gerealiseerd. De overige woningen worden verkocht aan particulieren. De eerste fase betreft de realisatie van 50 huurwoningen en 68 koopwoningen. De oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht.

Erwin Wessels, CIO Altera: “The Mayor past vanwege de uitstekende locatie, de woon- en leefkwaliteit en de centrale ligging in metropool Amsterdam goed in onze duurzame woningportefeuille. Met de aanstaande verdieping van de A9 en de overkappingen bij onder andere het Stadshart van Amstelveen wordt de bereikbaarheid verder geoptimaliseerd.”

Artis Impression The Mayor met verdiepte A9

De 124 huurappartementen bevinden zich in een bandbreedte van 87 tot 118 m² woonoppervlakte en zijn allemaal 3-kamer appartementen. Elk appartement heeft een hoogwaardige afwerking en wordt uitgerust met luxe keukens en sanitair. Alle huurappartementen hebben een royaal balkon of (dak-)terras. Onder het complex bevindt zich een afgesloten parkeergarage waar bewoners een parkeerplaats hebben. Het complex wordt uitgerust met een uitgebreid voorzieningenniveau zoals een servicemanager-op-locatie, fitness en aanvullende diensten voor bewoners.

De energievoorziening gaat plaatsvinden via een nieuw WKO systeem. De daken worden voorzien van mos sedum en zonnepanelen. De huidige versteende binnentuin maakt plaats voor een groene inrichting. Er worden voorzieningen getroffen om oplaadpunten voor auto’s aan te leggen. Deze aankoop draagt daarom bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...