Woningen

Altera geeft startsein voor bouw van 148 appartementen in Leidsche Rijn, Utrecht

Vastgoedbelegger Altera heeft vandaag aan VABO Ontwikkeling het startsein gegeven voor de bouw van drie appartementencomplexen in de wijk Het Zand in het hart van Leidsche Rijn in Utrecht. Een deel van de huurwoningen wordt gerealiseerd onder de voorwaarden van het Actieplan Middenhuur van de gemeente Utrecht.

Het eerste gebouw bevat 47 appartementen en 38 parkeerplaatsen. Daarnaast is er op de begane grond in totaal circa 272 m² beschikbaar aan commerciële ruimte. Het tweede gebouw bestaat uit 54 appartementen en 39 parkeerplaatsen. Op de begane grond is circa 388 m² beschikbaar aan commerciële ruimte. Het derde gebouw bevat 47 appartementen en 35 parkeerplaatsen met op de begane grond 173 m² aan commerciële ruimte. Bij alle drie de gebouwen komt een collectieve fietsenberging op de begane grond. Er worden 51 middenhuur appartementen verspreid over de drie gebouwen gerealiseerd.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Passend bij onze beleggingsstrategie worden alle appartementen gasloos en met een hogere dan wettelijk voorgeschreven EPC gerealiseerd. Door het plaatsen van ruim 820 zonnepanelen wekken de gebouwen 220.000 kwh stroom per jaar op en draagt bij aan de verdere verduurzaming van stedelijke bebouwing. Door een belangrijk deel van de appartementen – meer dan een derde – in het middenhuur segment te realiseren geven we invulling aan de met de gemeente Utrecht overeengekomen afspraken.”

Locatie

De appartementencomplexen worden gerealiseerd in de wijk Het Zand in het hart van Leidsche Rijn. De Utrechtse binnenstad ligt op slechts vijf minuten treinafstand terwijl de wijk zeer groen en gevarieerd is. Fruitboomgaarden en sloten worden afgewisseld met oude boerderijen, bestaande lintwoningen en 19e-eeuwse stijl herenhuizen. In combinatie met alle ontwikkelingen op Leidsche Rijn wordt de wijk Het Zand een multifunctioneel, stedelijk woongebied met goede voorzieningen op het gebied van winkelen, recreatie, onderwijs en kleinschalige bedrijvigheid.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...