Woningen

Altera geeft startsein voor bouw van 39 appartementen in Statenkwartier, Den Haag

Vastgoedbelegger Altera heeft vandaag aan Van Wijnen het startsein gegeven voor de bouw van een appartementencomplex aan de Eisenhowerlaan in Den Haag. Het betreft de voormalige kantoorlocatie op de hoek met de Prins Mauritslaan. De bouw start op 2 juni 2020 en het project wordt omstreeks oktober 2021 opgeleverd.

Het nieuwe gebouw bevat 39 appartementen en 45 parkeerplaatsen in een ondergelegen parkeergarage, separate bergingen en een algemene fietsenberging. De appartementen zijn gelegen op begane grond tot en met vierde verdieping. De woonlagen hebben 9 tot 12 appartementen, die zijn ontworpen als 2-, 3- of 4-kamerappartement.

Het ontwerp kent een variëteit aan typen appartementen variërend van circa 68 tot 155 m² GO. Tevens worden zes appartementen in lijn met de Woonagenda Den Haag gerealiseerd. Het project wordt volledig gasloos gerealiseerd en voorzien van zonnepanelen, luchtwarmtepompen en elektrische oplaadpunten.

Van Wijnen heeft als ontwikkelende bouwer het plan uitgewerkt en zal het project ook realiseren. Architectenbureau KOW is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Dit project past vanwege de zeer goede locatie en woonkwaliteit goed in onze woningportefeuille. Het betreft de herontwikkeling van een kantoorgebouw uit onze voormalige kantorenportefeuille van Altera. Na een  intensief traject met vele stakeholders, zijn we erg blij met plannen die Van Wijnen heeft uitgewerkt en dat we kunnen starten met de bouw.”

Locatie

Het appartementencomplex wordt gerealiseerd aan de Eisenhowerlaan in het Statenkwartier in Den Haag. De Eisenhowerlaan vormt de scheiding tussen de buurten Statenkwartier en Zorgvliet. Het Statenkwartier is gerealiseerd aan het begin van de 20ste eeuw. De locatie kent een goede omgevingskwaliteit gelegen in de Internationale Zone van Den Haag tegenover het Europol gebouw. De projectlocatie is vanaf het einde van de Utrechtse Baan (A12) met de auto binnen ca. 10 minuten te bereiken. Tramlijnen 1 en 17 zijn op korte loopafstand gelegen en hebben een snelle verbinding met Den Haag CS.

Delen:
Woningen

Tweede gebouw The Mayor in Amstelveen opgeleverd

Woningen

Altera verwerft Bibliotheek van wooncomplex De Rede te...

Winkels

Altera en MN verkopen winkelcentrum met woningen in...