Woningen

Altera investeert in middeldure huurwoningen in Utrecht

Altera en Beneluxlaan Utrecht CV hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van een nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Beneluxlaan in Utrecht. In het complex worden 200 huurappartementen gerealiseerd voor het middeldure huursegment. Bouwbedrijf Wessels Rijssen BV, onderdeel van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de bouw.

Het gebouw zal bestaan uit 78 driekamer en 122 tweekamer appartementen, variërend in omvang van 53 m² tot 84 m². Daarnaast zal in het gebouw circa 600 m² commerciële ruimte, 87 parkeerplaatsen (inclusief oplaadplekken en deelauto’s) en circa 699 fietsparkeerplaatsen worden gebouwd.

Artist Impression “Beneluxlaan” te Utrecht
Artist Impression “Beneluxlaan” te Utrecht

Het project (met een A+++ energielabel) draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera. Onder andere worden zonnepanelen en het EQw systeem van Vaanster geïnstalleerd. Ten behoeve van het reduceren van hittestress en wateroverlast zorgt een retentiedak met groen voor de waterbuffering en bevordering van de biodiversiteit in de stad.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met de aankoop van de woningen aan de Beneluxlaan in Utrecht geven we verder invulling aan de grote vraag naar betaalbare woonruimte in de stad. Tezamen met de invulling van onze gestelde ESG-vereisten past dit project goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille.”

Betaalbare woningen in de stad

Utrecht heeft een zeer sterke woningmarkt en behoort tot de G5-steden. Utrecht wil de groei faciliteren door het leidend principe van gezonde verstedelijking. Betaalbaar wonen voor een diversiteit aan huishoudens is daarbij één van de aandachtspunten. De Woonvisie en Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU) sluiten hierbij aan: passend en betaalbaar kunnen wonen zijn hierin belangrijke doelstellingen. Middenhuur is hierin een categorie die van belang is voor de doelgroepen als net afgestudeerden, jonge huishoudens die instromen op de woningmarkt en ouderen.

Locatie

Projectlocatie ligt op de hoek van de Beneluxlaan en de Vasco da Gammalaan in Utrecht en kent een goede ontsluiting met het openbaar vervoer/ sneltram (tramhalte Vasco da Gamalaan) richting o.a. Utrecht Centraal Station. De toekomstige bewoners kunnen naast de stadse voorzieningen ook gebruik maken van het naastgelegen park Transwijk.

De start van de eerste werkzaamheden staan gepland voor augustus 2022.

Altera werd geadviseerd in de koop door MooV B.V. en verkopende partij Beneluxlaan Utrecht C.V. werd geadviseerd door Brecheisen makelaars.

Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...