Duurzaamheid & ESG

Altera plaatst meerdere insectenhotels

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed (hierna “Altera”) gaat de aankomende periode meerdere insectenhotels plaatsen. Na eerder in de daktuin van De Groene Kaap in Rotterdam, is het 2e hotel geplaatst in het woon- en zorgcomplex Het Prinsenkwartier in Brielle. De aankomende periode worden er onder andere hotels geplaatst bij twee complexen in Amstelveen.

 

Biodiversiteit

Er zijn tegenwoordig veel te weinig plekken waar insecten, zoals de bij, een nest kunnen maken. De biodiversiteit is essentieel om het ecosysteem te versterken. Vooral in een dichtbevolkte stedelijke omgeving is het van vitaal belang de biodiversiteit te stimuleren. Door het inzetten van insectenhotels wordt de ecologische waarde van de natuur ondersteund.

Niels Van Wonderen, Head of Asset Management Residential: “Verdichting biedt kansen op binnenstedelijk vergroenen en verduurzamen. Met dit initiatief van de insectenhotels, kunnen we een bijdrage maken in het herstel van de biodiversiteit.  Zo ontstaat een natuur inclusieve en toekomstbestendige leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt.”

Het Prinsenkwartier      

Het Prinsenkwartier staat op historische grond binnen de vestingmuren van Brielle. Het complex bestaat uit 44 vrije sector huurwoningen voor de doelgroep gepensioneerden / 55+ers met een (latente of reeds aanwezige) extramurale zorgbehoefte, 28 intramurale zorgeenheden, ontmoetingsruimte van Welzijn Ouderen en werkplekken voor o.a. eerstelijnszorg medewerkers en 41 parkeerplaatsen.

Delen:
Duurzaamheid & ESG

Woning- en Winkelfonds van Altera Vastgoed GRESB Global...

Duurzaamheid & ESG

Duurzame ranking vanuit GRESB voor het woning- en winkelf...

Duurzaamheid & ESG

Woning- en winkelfonds meest duurzame fondsen van Nederla...