Organisatie

Altera realiseert sterke rendementen en beleggers commiteren ruim € 390 miljoen aan nieuw kapitaal in 2019

Vastgoedbelegger Altera heeft in 2019 sterke rendementen gerealiseerd op haar woning- winkel- en bedrijfsruimteportefeuille. Daarnaast heeft Altera haar aandeelhoudersbestand verder kunnen verbreden door nieuw kapitaal van beleggers uit Nederland, Duitsland en Italië. In totaal is er 393 miljoen euro aan kapitaal gecommitteerd, hiervan is 270 miljoen euro al direct  geëffectueerd.

Food & Convenience vastgoed

De portefeuille heeft een solide direct rendement van 5,8% in 2019 gerealiseerd (en een totaal rendement van 5,4%). In 2019 zijn de convenience centra in De Meern, Leusden, Uithoorn en Amstelveen en solitaire supermarkten in Zeist en Hilversum aangekocht en toegevoegd aan de portefeuille. De comparison objecten in Gouda, Hengelo en een deel van Alphen aan den Rijn zijn verkocht.

Door het blijvend optimaliseren van bestaande objecten en gerichte aan- en verkopen zal de portefeuille ultimo 2020, in lijn met de strategie, hoofdzakelijk bestaan uit convenience centra en solitaire supermarkten.

Woonproject Belvédère in Paleiskwartier, Den Bosch

Woningen

De woningportefeuille behaalde een totaal rendement van 13,0%. De jonge duurzame woningportefeuille groeit met de in aanbouw of in voorbereiding zijnde nieuwbouwwoningen de aankomende jaren naar ruim 6.500 woningen. Namens onze aandeelhouders hebben we onder andere zorgwoningen in Brielle en woningen in Den Haag (Kop van Laak en Vijverhof) en Rotterdam (Nesselande) aangekocht.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Wij zijn bijzonder trots dat wij wederom duurzame rendementen hebben kunnen realiseren. Onze jonge en duurzame woningportefeuille is gericht op een gestage groei inspelend op de vraag vanuit doelgroepen en urbanisatie. Onze Food & Convenience strategie past goed bij institutionele beleggers; aantrekkelijk aanvangsrendement, de lage volatiliteit, een stabiel direct rendement en een maatschappelijke bijdrage door de sociale cohesie in onze centra. Met het vertrouwen en het extra kapitaal van onze aandeelhouders kunnen we dit verder realiseren”. Onze woningen en winkels zijn in de GRESB benchmark de meest duurzame portefeuilles van Nederland.”

Delen:
Organisatie

Altera Vastgoed voegt Simon Uildriks toe aan management...

Organisatie

Altera verwelkomt Parham Jadidi als Acquisitie Manager...

Organisatie

Benoeming van Maria Molenaar tot voorzitter van de Raad...