Woningen

Altera start pilot met Smart Water Saving Hydraloop

Vastgoedbelegger Altera heeft de eerste Hydraloop in haar woningportefeuille in gebruik genomen. Hiermee is gestart met de pilot fase om te onderzoeken welke extra besparende maatregelen genomen kunnen worden om het verbruik van leidingwater verder te reduceren.

Een Hydraloop hergebruikt douche- en badwater voor de toiletspoeling en wasmachine. Zo wordt tot 85% van het leidingwater in een woning gerecycled en hergebruikt. Door middel van een biologische reiniging en UV desinfectering wordt het water gezuiverd en geschikt gemaakt voor hergebruik. Dit proces gaat geheel automatisch. Het gezuiverde water voldoet aan alle benodigde keurmerken en kan als zodanig voor de genoemde functies gebruikt worden. Hydraloop heeft begin 2020 de Best of the Best overall prijs gewonnen op de techbeurs CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Als manager van een grote woningportefeuille willen wij, in lijn met ons beleggingsbeleid, de portefeuille verder klimaatadaptief maken. Er zijn regio’s in Nederland waar, door klimaatveranderingen, over niet al te lange tijd schaarste aan drinkwater kan zijn. In onze woningen maken we al geruime tijd gebruik van waterbesparende douchekoppen en kranen. Met deze pilot, in een aantal woningen, willen we onderzoeken of we het gebruik van drinkwater verder kunnen reduceren en recyclen”.

1e bewoonster met Hydraloop in Tilburg
Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...