Woningen

Altera stimuleert klimaatbewustzijn samen met waterschappen en gemeentes

Het klimaat verandert en de gevolgen hebben directe invloed op de leefomgeving. Enerzijds staan straten en tuinen steeds vaker blank met regenwater, anderzijds hebben we ook in Nederland te maken met periodes van extreme droogte en hogere temperaturen. De afgelopen twee maanden is hier een sprekend voorbeeld van. Een klimaatbestendiger inrichting van ons land is nodig en Altera biedt daarom in samenwerking met de Waterschappen De Dommel, Delfland, Drents Overijsselse Delta, Aa en Maas en Vallei en Veluwe en de gemeenten Valkenswaard en Tilburg bewoners van haar huurwoningen een informatiepakket over dit onderwerp aan.

Het informatiepakket bestaat uit een brochure met tips voor een watervriendelijke tuin en een plantenpakket samengesteld door Tuinadvies. Daarnaast kunnen alle huurders een gratis regenton aanvragen – die ook gratis wordt geïnstalleerd – en kunnen de huurders meedoen met een “tuintegel-eruit” actie. Op deze wijze hopen de Waterschappen, gemeentes en Altera het klimaatbewustzijn van de huurders verder te vergroten. De tonnen worden geplaatst door Stichting Op Groene Voet (Tilburg en omgeving) en TonTon (overig Nederland). Stichting Op Groene Voet initieert en ondersteunt projecten welke bijdragen aan een zichtbaar groene, gezonde en klimaatvriendelijke leefomgeving in Tilburg. TonTon verzorgt op een sociaal- en maatschappelijke verantwoorde wijze de regulering van regenwater door professionals in te zetten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Momenteel zijn er bijna 400 tonnen van 200 liter per stuk geplaatst. Naar verwachting komen hier nog enkele tientallen regentonnen bij, aangezien de na-aanmeldingen binnenstromen nu huurders de ton ‘bij de buren’ hebben kunnen aanschouwen. Ook zijn er ruim 700 informatiepakketten over klimaatadaptatie aan de huurders verstrekt en zijn de eerste huurders begonnen met een ‘tuintegel-eruit-actie’.

Mevrouw T. Vermeer uit Tilburg
Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...