Woningen

Altera tekent LOI voor 148 appartementen in Leidsche Rijn Utrecht

Altera heeft een intentieverklaring getekend om drie nieuw te bouwen appartementencomplexen in de wijk Het Zand in het hart van Leidsche Rijn in Utrecht te verwerven.

De verkopende vastgoedontwikkelaars VABO Ontwikkeling en Looye Vastgoed zetten zojuist – op vastgoedbeurs PROVADA – samen met vastgoedbelegger Altera, de handtekeningen die de intentie bevestigen. De nieuwbouwontwikkeling omvat in totaal 148 appartementen verdeeld over drie complexen waarvan 35 procent zal worden verhuurd in het middensegment van de huurwoningmarkt.

Passend bij de vastgoedbeleggingsstrategie van Altera zal ook deze nieuwbouwontwikkeling naar hoge duurzaamheidsmaatstaven worden ontwikkeld. Zo worden alle appartementen gasloos en met een hogere dan wettelijk voorgeschreven EPC uitgevoerd. Ook worden er aanvullende voorzieningen en faciliteiten aangeboden aan de bewoners die zich richten op duurzaamheid en duurzaam gebruik. Een voorbeeld hiervan is een concept voor deelauto’s. Een belangrijk deel van de appartementen – meer dan een derde – betreft huurwoningen in het middensegment.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Begin volgend jaar starten we met de bouw van deze complexen en ik ben erg trots op deze kwalitatief hoogwaardige toevoeging aan onze beleggingsportefeuille. En natuurlijk zijn niet alleen de hoge duurzaamheidsnormen die wij gaan hanteren in deze nieuwbouw relevant maar vooral ook het feit dat we hiermee wederom in staat zijn een belangrijke toevoeging te doen aan het middensegment huurwoningen in Utrecht.”

Locatie

De appartementencomplexen worden gerealiseerd in de wijk Het Zand in het hart van Leidsche Rijn. De Utrechtse binnenstad ligt op slechts vijf minuten treinafstand terwijl de wijk zeer groen en gevarieerd is. Fruitboomgaarden en sloten worden afgewisseld met oude boerderijen, bestaande lintwoningen en 19e-eeuwse stijl herenhuizen. In combinatie met alle ontwikkelingen op Leidsche Rijn wordt dit een multifunctioneel, hoogstedelijk woongebied waar goede voorzieningen zijn op het gebied van winkelen, recreatie, onderwijsinstellingen en kleinschalige bedrijvigheid.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...