Duurzaamheid & ESG

Altera Vastgoed behaalt wederom de 5-sterren GRESB rating en is Global Sector Leader

Altera Vastgoed (hierna: Altera) is met het Altera woningfonds voor het 2e jaar op rij ‘GRESB Real Estate Global Sector Leader’ geworden. Met deze status in de categorie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen werd tevens de eerste plaats in Nederland en Europa behaald. Het Altera Retail fonds, gericht op food & convenience, heeft de score met 4 punten verbeterd naar 92 punten.

Beide Altera fondsen behaalden wederom de rating van “5-sterren”.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Sinds 2012 doen wij mee aan de GRESB Benchmark en maken we transparant en inzichtelijk hoe onze ESG-strategie impact heeft op onze vastgoedportefeuilles. GRESB geeft ons onder andere inzicht en handvatten om onze route naar Paris Proof voort te zetten. De keuze én de manier waarop wij dat doen is gericht op duurzame gebouwen én op het creëren van waarde voor al onze stakeholders; onze beleggers, onze huurders en de maatschappij. De behaalde resultaten bevestigen dat wij als Altera een positieve bijdrage leveren.”

Rudy Verstappen, Research Manager ESG: “De resultaten tonen aan dat we een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving. De aankomende periode zetten we onze focus door om het verbruik van energie, CO2, water en afval verder te reduceren. De inzichten worden ingezet om samen met onze huurders de volgende stappen te zetten.”

De GRESB-scores

De GRESB benchmark is onafhankelijk en toonaangevend. GRESB onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De recent gepubliceerde GRESB benchmark heeft betrekking op data van ruim 1.520 vastgoedbeleggers en -ontwikkelaars wereldwijd (en in totaal € 5.700 miljard AuM).

Altera neemt sinds 2012 deel aan de GRESB benchmark en voor 2021 participeerde als niet-beursgenoteerde institutionele belegger met twee Nederlandse vastgoedfondsen. De Altera fondsen behaalden wederom een hoge score. Het woningfonds behaalde 94 van de 100 punten, het winkelfonds behaalde 92 van de 100 punten.

De GRESB Benchmark is op te splitsen in twee categorieën; Performance en Management.

Performance: de verbetering heeft over de gehele linie plaatsgevonden, waaronder door het verbeteren van dataverzameling van netbeheerders, duurzaamheidsenquêtes en het geleidelijk “groener” worden van de stenen.

Management: Voor zowel Woningen als Winkels hebben we, net als vorig jaar, de maximale score van 100 punten weten te bereiken.

Delen:
Duurzaamheid & ESG

Woning- en Winkelfonds van Altera Vastgoed GRESB Global...

Duurzaamheid & ESG

Duurzame ranking vanuit GRESB voor het woning- en winkelf...

Duurzaamheid & ESG

Woning- en winkelfonds meest duurzame fondsen van Nederla...