Woningen

Altera Vastgoed koopt 125 woningen in De Zaanse Helden

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft met de ontwikkelcombinatie Stebru / Impact Vastgoed, in deze bijgestaan en geadviseerd door  Fakton Capital, overeenstemming bereikt over de aankoop van 125 huurwoningen op de voormalige Vrodest-locatie in Zaandam. In 2018 nam Altera reeds 231 woningen af in fase 1 van het project.

De aankoop van Altera betreft in totaal 356 appartementen verdeeld over vijf gebouwen, 310 parkeerplaatsen en fietsenbergingen. De appartementen zijn 52 tot 108 m² groot, beschikken over 2- of 3-kamers en zijn allen voorzien van een ruim terras of balkon. Het project wordt voorzien van PV panelen, een WKO en WTW installatie en kent een lage EPC.

Jaap van der Bijl, CEO Altera:Het project De Zaanse Helden biedt voor gezinnen, senioren, starters en doorstromers een toekomstbestendig woonproduct op de Zaanse woningmarkt. Met de aankoop van fase 2 en de verwachte start bouw in 2021 wordt een duurzaam woongebied gerealiseerd direct naast Amsterdam. Het project past hiermee goed in onze woningportefeuille.”

Robert Steenbrugge (Stebru) en Philip van der Ent (Impact Vastgoed): “We zijn er trots op dat we op basis van het recent door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan en dit kwalitatief hoogwaardige natuurinclusieve plan meer dan de helft van de woningen aan Altera Vastgoed hebben verkocht. Parteon neemt 163 sociale huurwoningen af, de 88 koopwoningen worden aan de koopmarkt aangeboden.”

artist impression project "De Zaanse Helden"

Het plan

De gebiedsontwikkeling De Zaanse Helden bestaat uit verschillende woongebouwen, een daktuin en een parkeergarage op basis van het ontwerp van Havermans Hielkema Architecten. Het programma bestaat uit tien appartementengebouwen met totaal 607 appartementen verdeeld over 356 vrije sector huur-, 163 sociale huur- en 88 koopappartementen. Binnen de Zaanse Helden vinden zowel starters, gezinnen als senioren een geschikte woning. Eyecatcher van het project is de gemeenschappelijke natuurinclusieve (dak)tuin die het naastgelegen molenpark, de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen Burano met elkaar verbindt. Een plek waar stad en natuur samenkomen en waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...