Altera Vastgoed koopt 356 woningen in project De Groene Kaap, Rotterdam

Altera Vastgoed en Stebru Transformatie uit Nieuwerkerk a/d IJssel hebben een overeenkomst gesloten voor de afname van 356 woningen, 285 parkeerplaatsen en 3 commerciële ruimten in project De Groene Kaap, gelegen op Katendrecht in Rotterdam.

Dit groene woonconcept is gelegen in de pols van Katendrecht; een wijk die volop in beweging is. De Groene Kaap, een ontwerp van Bureau Massa, staat centraal in de transformatie van het oude industriële havengebied naar een prettige en duurzame woonwijk, ook heel geschikt voor families. Het grote aanbod aan eengezinswoningen zo dichtbij het centrum is namelijk uniek. Het project dankt zijn naam aan de bijzondere binnentuinen, die de bouwblokken onderling verbinden.

De Groene Kaap, gelegen tussen de Brede Hilledijk en de Maashaven Noordzijde, bestaat uit 4 bouwblokken met totaal 5 appartementengebouwen. In de plint komen eengezinswoningen en enkele commerciële ruimten. Deze diversiteit zorgt voor een aantrekkelijk en levendige woonomgeving met volop voorzieningen, dichtbij het openbaar vervoer. Het grote aantal woningtypes maakt het bovendien mogelijk om binnen het complex altijd een passende woning te vinden. De huurders profiteren van lagere maandlasten door o.a. de toepassing van ruim 400 zonnepanelen en tripleglas.

De Groene Kaap is een belangrijke mijlpaal voor Katendrecht, maar ook voor Altera Vastgoed.

De 291 appartementen en 65 eengezinswoningen van Altera worden verhuurd in de vrije sector, met name in het middensegment. Het appartementenprogramma bestaat uit 2-, 3- en 4-kamer appartementen van circa 45 tot 140 m2 woonoppervlakte, allen voorzien van een groot terras of balkon. De eengezinswoningen zijn 110 tot 125 m2 groot en hebben tot 4 slaapkamers met tuin en/of riant balkon.

Algemeen directeur Jaap van der Bijl:

“De Groene Kaap is een belangrijke mijlpaal voor Katendrecht, maar ook voor Altera Vastgoed. Een goed voorbeeld van zorgvuldige stedelijke herontwikkeling waar we een leefbare en betaalbare woonomgeving creëren. Zo maken we het verschil voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, toekomstbestendige woning. En dit vormt het bewijs dat Altera ook met grootschalige projecten resultaten boekt voor haar aandeelhouders, de pensioenfondsen.”.

Directeur Stebru Robert Steenbrugge:

“Ook voor Stebru is De Groene Kaap een grote mijlpaal. In 2014 kregen wij de kans deze prachtige locatie in ontwikkeling te brengen. We zijn op zoek gegaan naar een uniek concept dat een bijdrage kon leveren aan het reeds ingezette succes van Katendrecht. Een concept dat sociale contacten stimuleert en gezinnen met kinderen een welkome plek biedt. Een plek die door het groene karakter wonen in de stad aangenaam maakt. We zijn trots op het eindresultaat waarin deze elementen hun vorm hebben gekregen en op de samenwerking met Altera waarbij we samen de hoge ambitie hebben weten waar te maken .”

De start bouw is voorzien begin november 2017. De oplevering zal gefaseerd vanaf het eerste kwartaal 2020 plaatsvinden. Fakton Capital trad op voor Stebru bij de verkoop aan Altera. Van Doorne Notarissen heeft het juridische traject voor partijen verzorgd. Westvast heeft de technische due diligence in opdracht van Altera uitgevoerd.

Van het woningprogramma zullen door Stebru 94 woningen in particuliere verkoop worden gebracht. De verkoop start 27 november a.s.

Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Nieuws

Nautisch NDSM on the River IJ in Amsterdam completed

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd