Winkels

Altera Vastgoed koopt supermarkt ALDI in Zwijndrecht

Vastgoedbelegger Altera heeft een supermarkt in het stadscentrum van Zwijndrecht toegevoegd aan haar portefeuille. Met deze acquisitie verstevigt Altera haar food & convencience portefeuille die recentelijk nog door GRESB en BREEAM is uitgeroepen tot de meest duurzame portefeuille wereldwijd.

Verkoper Tres Invest BV initieerde de ontwikkeling van een nieuwe winkelruimte en is door de toevoeging van vierkante meters qua omvang aangepast aan de eisen van de huurder. Eind 2019 opende ALDI  met haar vernieuwde winkelconcept – waar vers centraal staat – haar deuren. De supermarkt van circa 1.350 m² is gesitueerd aan de buitenzijde van het overdekte winkelcentrum “Walburg”, in het centrum van Zwijndrecht en is direct gelegen aan het parkeerterrein met 128 gratis parkeerplaatsen.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Door de toevoeging van de supermarkt aan onze portefeuille geven we verder invulling aan onze beleggingsstrategie die volledig gericht is op food & convenience. Een strategie die vooral heel goed past bij institutionele beleggers: een hoger direct rendement, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurveranderingen.”
Foto: supermarkt ALDI in stadscentrum Zwijndrecht
De acquisitie volgt op de eerdere aankopen van vier wijkwinkelcentra in respectievelijk Amstelveen, Uithoorn, De Meern en Leusden en twee solitaire supermarkten in Zeist en Hilversum in 2019. De supermarkt wordt onderdeel van de duurzame food & convenience portefeuille van Altera.

Altera is bij de aankoop commercieel begeleid door Kokelenberg Ouwehand Vastgoed Adviseurs en juridisch door Dentons. Het beheer zal worden verzorgd door Sweco Vastgoedmanagement. Verkoper is bij de verkoop geadviseerd door De Mik bedrijfshuisvesting en VAD Notarissen.
Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...