Woningen

Altera Vastgoed sluit zich aan bij Startpunt Geldzaken voor haar woninghuurders

Vastgoedbelegger Altera heeft zich aangesloten bij Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

Voor de Covid-19 crisis had gemiddeld 20% van de particuliere huishoudens te maken met problematische schulden of heeft grote kans deze te krijgen. De kans is groot dat dit percentage door de Covid-19 crisis hoger uitvalt. Slechts 2,5% heeft professionele hulp, zo blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Door het aanbieden van de online geldplannen van Startpunt Geldzaken kunnen huurders, als ze dat zelf willen, een geldplan opstellen. Hiermee kan men de eigen geldzaken in balans houden of krijgen.

Altera heeft een woningportefeuille van bijna 5.000 woningen en gaat haar huurders de mogelijkheid bieden om in te loggen op de site, waarbij huurders al naar gelang hun (veranderende) situatie de mogelijkheid krijgen om geldplannen in te vullen. Hierbij kan worden gedacht aan huurders die bijvoorbeeld met pensioen gaan. Huurders met een huurachterstand zullen pro-actief op Startpunt Geldzaken gewezen worden.

Voortrekkersrol

Erwin Wessels, CIO Altera: ‘Als eigenaar van een woningportefeuille willen wij een voortrekkersrol vervullen. We zijn betrokken bij het welzijn van onze huurders. Door het aanbieden van dit soort hulpmiddelen proberen we zo veel mogelijk onze huurders te ondersteunen. Enerzijds kan het mogelijk helpen om financiële problemen voor te zijn en anderzijds huurders te ondersteunen die niet meer financieel redzaam zijn. Zeker in deze tijd zien wij dit als een extra hulpmiddel voor onze huurders”.

Nibud-Directeur de heer Vliegenthart is blij met de inzet van Altera Vastgoed: “In een stabiele financiële situatie kunnen huurders optimaal meedoen in de samenleving. Altera Vastgoed is de eerste vastgoedbelegger die Startpunt Geldzaken gaat inzetten voor huurders. Het is fijn dat steeds meer bedrijven en gemeenten zich aansluiten bij Startpunt Geldzaken. Op die manier krijgen steeds meer mensen toegang tot de geldplannen. Hiermee kunnen mensen stap voor stap geholpen worden om uit de geldzorgen te komen, hun financiële situatie te versterken en weer grip te krijgen op hun geld en daarmee op hun leven.”

Delen:
Woningen

Altera Vastgoed zet verdere verduurzaming voort in Udenh...

Woningen

Oplevering psychogeriatrisch zorgcomplex Robijnhof in...

Woningen

The Mayor is opgeleverd en volledig verhuurd