Altera Vastgoed verslaat benchmark in 2017

Alle sectorportefeuilles van Altera Vastgoed presteren in 2017 beter dan de IPD Annual Property Index.

Het portefeuillerendement van de woningsector bedraagt 17,6% en is daarmee 0,7% hoger dan de benchmark. Met 6,6% scoort de winkelsector zelfs 0,9% hoger. De sector bedrijfsruimten komt op 9,9%.

Ook over langere perioden beschouwd behalen de vastgoedfondsen van Altera rendementen die boven de index liggen.

De resultaten zijn voor Altera een bevestiging van de gekozen strategie. Bij de woningenportefeuille door het consequent inzetten op duurzame vrije sector huurwoningen met name in de Randstad, die passen bij de doelgroep, en dit vooral via nieuwbouw appartementen. De portefeuille is bovengemiddeld jong en is voor ruim 95% gelegen in de Randstad en flankgebieden.

De winkelportefeuille presteerde goed door de toenemende nadruk op bestendige food & convenience retail in combinatie met actief asset management gericht op het optimaliseren van de bezettingsgraad. Dit resulteert in een voorspelbaar indirect rendement en stabiele, hoge cashflows.

Bij bedrijfsruimten is de focus op actief asset management eveneens een belangrijk ingrediënt voor het behalen van het hoge directe rendement.

Delen:
Organisatie

Djimmer Yetsenga gestart als Research Manager ESG

Het betreft een nieuwe functie die is gecreëerd om de sterke positie die Altera heeft op het terrein van duurzaamheid te behouden en verder uit te bouwen.
Organisatie

Heino Vink commissaris bij Altera Vastgoed NV

De heer H.A.T. (Heino) Vink (1974) is op 18 april 2018 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van...
Organisatie

Altera Vastgoed behaalt voor woningen en winkels de hoogste status in de...

De vastgoedfondsen van Altera Vastgoed hebben wederom – voor het derde jaar op rij – in het jaarlijkse GRESB-onderzoek een internationale top positie...