Altera Vastgoed verslaat benchmark in 2017

Alle sectorportefeuilles van Altera Vastgoed presteren in 2017 beter dan de IPD Annual Property Index.

Het portefeuillerendement van de woningsector bedraagt 17,6% en is daarmee 0,7% hoger dan de benchmark. Met 6,6% scoort de winkelsector zelfs 0,9% hoger. De sector bedrijfsruimten komt op 9,9%.

Ook over langere perioden beschouwd behalen de vastgoedfondsen van Altera rendementen die boven de index liggen.

De resultaten zijn voor Altera een bevestiging van de gekozen strategie. Bij de woningenportefeuille door het consequent inzetten op duurzame vrije sector huurwoningen met name in de Randstad, die passen bij de doelgroep, en dit vooral via nieuwbouw appartementen. De portefeuille is bovengemiddeld jong en is voor ruim 95% gelegen in de Randstad en flankgebieden.

De winkelportefeuille presteerde goed door de toenemende nadruk op bestendige food & convenience retail in combinatie met actief asset management gericht op het optimaliseren van de bezettingsgraad. Dit resulteert in een voorspelbaar indirect rendement en stabiele, hoge cashflows.

Bij bedrijfsruimten is de focus op actief asset management eveneens een belangrijk ingrediënt voor het behalen van het hoge directe rendement.

Delen:

Altera en De Nijs vieren hoogste punt Amstelveense project De Keizer met 103...

Altera en Bouwbedrijf De Nijs hebben op 21 december jl. het hoogste punt gevierd van het project De Keizer in Amstelveen met 103 nieuwbouw huurappartementen....

Visie Altera op 40/40/20-regeling tijdens Vastgoedjournaal debat

Edvard van Luijn (Hoofd Acquisitie) reageert op de stelling ’Levert de 40/40/20-regel meer of juist minder middenhuur op?'

Bericht oplevering Belvedere Hilversum in De Gooi- en Eemlander