Winkels

Altera Vastgoed verwerft wijkwinkelcentrum Het Stroink

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (hierna: Altera) heeft off market wijkwinkelcentrum Het Stroink verworven van WP Retail Invest CV (hierna: WPRI).  Winkelcentrum Het Stroink is recent door WPRI herontwikkeld naar een centrum die samen met een apotheek, een medisch centrum, drie basisscholen, een peuteropvang en een tankstation het kloppende hart van de wijk vormt.

De verwerving van Het Stroink is het derde wijkwinkelcentrum (na eerdere verwerving van wijkwinkelcentrum Brouwhorst in Helmond en winkelcentrum De Vlashoeck in Bergschenhoek) in korte tijd die door Altera aan haar food & convenience portefeuille is toegevoegd.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met een energielabel A+++ draagt Het Stroink sterk bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera. Daarnaast is de mix en variëteit van nationale en lokale retailers en de wijkondersteunende faciliteiten een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie en aantrekkelijkheid van de wijk. Onze strategie in het convenience segment is gericht op een solide groei en ontwikkeling van de portefeuille.”

Wijkwinkelcentrum Het Stroink

Het centrum is gelegen in Stroinkslanden. Samen met omliggende wijkverzorgende voorzieningen vormt het wijkwinkelcentrum het kloppende hart van de wijk. Het wijkwinkelcentrum is recent herontwikkeld, waarbij naast de onderscheidende architectuur, duurzaamheid en klimaatadaptieve maatregelen een belangrijk vertrekpunt was; o.a. door toepassing van natuurlijke ventilatie, aanleg van groene parkeerplaatsen, gescheiden waterafvoeren en de toepassing van circulair lokaal hout voor de gevelbekleding en wit-grijze dakbitumen. Het winkelcentrum van ongeveer 5.800 m² bevat onder andere en AH, Aldi, Kruidvat en diverse vers- en delicatessen winkels.

De renovatie resulteerde in 2021 tot een nominatie voor de Kern Jaarprijs waarbij de focus lag op transformatie en renovatie. De Kern Jaarprijs is de opvolger van de NRW Jaarprijs, die van 1989 tot en met 2020 jaarlijks werd toegekend aan de beste Retail ontwikkeling van Nederland.

WP Retail Invest (WPRI) richt zich op het herontwikkelen en verduurzamen van wijkwinkelcentra tot aantrekkelijke koop- en ontmoetingsplaatsen. Gert-Jan Veldkamp en Roderik Lüschen; “Onze herontwikkelingsopgave richt zich op het creëren van bruisende boodschappencentra – met supermarkten als trekkers, overige winkels en ondersteunende horeca – die samen met wijkverzorgende voorzieningen zoals scholen, medische zorg en aanvullende diensten het hart van de wijk vormen en zich duurzaam in de lokale samenleving verankeren.”

Altera is bij de aankoop technisch begeleid door, PVM en juridisch door Dentons. WPRI is bijgestaan door retailmakelaar KroesePaternotte en notarieel door Core Notariaat.
Foto: Wijkwinkelcentrum Het Stroink
Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...