Winkels

Altera verkoopt winkelcentrum Arendshof II in Oosterhout

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft het winkelcentrum Arendshof II in Oosterhout verkocht. Het winkelcentrum omvat circa 9.125 m² comparisson winkelruimte en een inpandige parkeergarage met 562 parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is onder andere verhuurd aan H&M, Intertoys, Van Haren Schoenen, D-Reizen, Beter Horen, Hans Anders en diverse lokale ondernemers.

Met deze verkoop rondt Altera het jaar 2020 af waarin de vastgoedportefeuille verder is geoptimaliseerd naar de gewenste convenience retail portefeuille. Naast verkopen van niet-strategische assets in onder andere de binnenstad van Deventer, Emmeloord en Rotterdam en het winkelcentrum Rijnplein in Alphen werd de ALDI supermarkt in Zwijndrecht aan de portefeuille toegevoegd. Aan het einde van 2019 werden de wijkwinkelcentra Westwijk in Amstelveen en Zijdelwaard in Uithoorn gekocht.

Erwin Wessels, CIO Altera: “De afgelopen jaren hebben we samen met de Gemeente Oosterhout en ontwikkelaar Maas-Jacobs gewerkt aan de visie om het Arendsplein te transformeren naar een binnenstedelijk woonmilieu. Met deze verkoop aan de gemeente kan zij de volgende stap zetten in de uitvoering van haar visie. Onze portefeuille bestaat nu voor circa 75% uit food en convenience vastgoed en zal in 2021 hierin verder groeien door aan- en verkoop en asset management activiteiten in de portefeuille.”

Altera werd tijdens de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...