Winkels

Altera verkoopt winkelcentrum De Boreel in Deventer

Het winkelfonds van Altera heeft in september 2018 het winkelcentrum De Boreel in Deventer verkocht aan een consortium van ARC Real Estate Partners en een private equity fonds uit de Verenigde Staten. De verkoop betreft het gehele complex, waaronder de monumentale Boreelkazerne en de parkeergarage.

Winkelcentrum De Boreel is gelegen aan de rand van de binnenstad van Deventer en bestaat voornamelijk uit grootschalige detailhandel met retailers als Media Markt, Jumbo en Van Haren. Daarnaast omvat het centrum ook kantoren, leisure en horeca.

Met de verkoop van dit winkelcentrum geeft Altera uitvoering aan de strategie van het winkelfonds met een focus op convenience.

Jaap van der Bijl (CEO): “wij zijn blij dat wij deze transactie met succes hebben kunnen afronden. De verkoop is in lijn met onze visie om binnen de portefeuille van het winkelfonds de omvang van comparison winkelcentra te verminderen en een groter belang te nemen in convenience centra. Wij verwachten deze lijn met succes te kunnen voortzetten”.

Altera werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield, CBRE en door Dentons Boekel als juridisch adviseur. Koper werd bijgestaan door Loyens Loeff als juridisch adviseur.

Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...