Winkels

Altera verkoopt winkels in centrum van Rotterdam

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft een winkelportefeuille aan de Korte Lijnbaan en Karel Doormanstraat in Rotterdam verkocht aan een investeringsvehikel van de Welgelegen Groep en Van der Kooy Vastgoed. De winkelruimtes (in totaal 4.062 m²) zijn onder andere verhuurd aan Claudia Sträter, Xiaomi, Dodgers, Donna Li, Lederpaleis, Kan Mode, Moda Milan, Eazie, Burger King Donutella en IFFR).

Erwin Wessels, CIO Altera: “Met deze transactie hebben we ons laatste comparison retail bezit in de binnenstad van Rotterdam verkocht. Onze strategie is gericht op het beleggen in wijkwinkelcentra en supermarkten in de demografisch sterke verzorgingsgebieden in Nederland. Een strategie die vooral heel goed past bij institutionele beleggers: een hoger direct rendement, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurveranderingen.”

Welgelegen Groep is het family office van de heer M.J.C.W. Perridon. Van der Kooy Vastgoed is een actieve vastgoedbelegger en ontwikkelaar in de regio.

Altera werd tijdens de verkoop geadviseerd door Cushman & Wakefield. Welgelegen Groep en Van der Kooy Vastgoed werden geadviseerd door Blok Makelaardij.

Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...