Woningen

Altera verwerft 124 appartementen Burgemeester Rijnderslaan Amstelveen

Altera Vastgoed heeft met het consortium van M.J. de Nijs en Zonen, ProWinko en De Jong Groep een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van 124 appartementen aan de Burgemeester Rijnderslaan te Amstelveen, het voormalige KPMG complex. Met deze aankoop breidt Altera haar omvangrijke portefeuille aan huurwoningen verder uit in de sterke Amsterdamse agglomeratie.

Het consortium heeft een plan ontwikkeld voor de transformatie van het kantoor naar 297 moderne appartementen en 10 nieuw te bouwen vrijstaande woningen. Alle woningen worden hoogwaardig afgewerkt en voldoen daarmee aan de toenemende vraag in de Amsterdamse agglomeratie. Het complex wordt uitgerust met een uitgebreid voorzieningenniveau zoals een servicemanager-op-locatie, fitness en aanvullende diensten voor bewoners.

De 124 huurappartementen bevinden zich in een bandbreedte van 87 tot 118 m2 woonoppervlakte en zijn allemaal 3-kamer appartementen. Elk appartement heeft een hoogwaardige afwerking en wordt uitgerust met luxe keukens en sanitair. Alle huurappartementen hebben een royaal balkon of (dak-)terras. Onder het complex bevindt zich een afgesloten parkeergarage waar bewoners een parkeerplaats hebben.

Informatie over de 173 koopappartementen en 10 vrijstaande woningen wordt later bekend gemaakt.

De energievoorziening gaat plaatsvinden via een nieuw WKO systeem. De daken worden voorzien van mos sedum en zonnepanelen. De huidige versteende binnentuin maakt plaats voor een groene inrichting. Er worden voorzieningen getroffen om oplaadpunten voor auto’s aan te leggen. Deze aankoop draagt daarom bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw starten op korte termijn. De oplevering is voorzien in Q1 2021.

Het consortium werd geadviseerd door CBRE en juridisch begeleid door Van Doorne.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...