Woningen

Altera verwerft 30 woningen aan De Amstel in centrum Uithoorn

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) en Van Wijnen Projectontwikkeling West BV hebben overeenstemming bereikt over de verwerving van 28 appartementen en twee maisonnette woningen in project De Rede te Uithoorn.

Het project is gelegen aan de Amstel in het centrum van Uithoorn tegenover de passantenhaven. De locatie ligt binnen de stadsregio Amsterdam met goede verbindingen naar o.a. Amstelveen en Amsterdam. Door de geplande doortrekking van de Amstellijn zal een directe tramverbinding ontstaan met onder andere station Amsterdam Zuid (WTC).

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “De vraag naar woningen in deze regio blijft onverminderd groot. Met de aankoop van De Rede geven we invulling aan deze vraag. Tezamen met de invulling van onze gestelde ESG-vereisten past dit project goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille.”

Artist Impression De Rede te Uithoorn
Artist Impression De Rede te Uithoorn

De appartementen variëren in omvang tussen de 90 en 175 m². Duurzaamheid is een belangrijk thema. Het gebouw wordt gasloos en heeft een lage EPC. Daarnaast worden de appartementen voorzien van een collectieve bodemwarmtebron en individuele warmtepompen voor warm water, vloerverwarming en koeling, CO2 gestuurde mechanische ventilatie (met natuurlijke toevoer) en zonnepanelen op het dak. Naast de appartementen komt in het gebouw onder andere de nieuwe bibliotheek van Uithoorn. Op het binnenterrein worden de parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het project is ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling West BV en wordt gebouwd door Van Wijnen Haarlemmermeer. De start van de bouw heeft reeds plaats gevonden en de oplevering volgt naar verwachting medio 2022.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...