Woningen

Altera verwerft 36 appartementen in De Vroon in Den Haag

Altera Vastgoed NV (verder: Altera) en Van Wijnen hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van het Complex De Vroon. De Vroon omvat 36 appartementen, 33 parkeerplaatsen en circa 235 m² collectieve voorzieningen met terras, gelegen aan de rand van de nieuwe wijk Vroondaal in het zuidwesten van Den Haag (zie ook hurenindevroon.nl).

De huurappartementen zijn 3- en 4 kamerappartementen met ruime buitenruimtes. De appartementen, variërend in omvang van 60 tot 120 m², hebben zicht op de gezamenlijke patiotuin die de parkeerlaag afdekt. Het gasloze project voldoet met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van ≤ 0,0 aan de hoge eisen op het gebied van duurzaamheid.

Artist impression De Vroon in Den Haag
Artist impression De Vroon in Den Haag

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met deze acquisitie geven we invulling aan de behoefte in Den Haag voor de doelgroep 55-plus, die de aankomende jaren verder zal stijgen. De combinatie in De Vroon van een geïntegreerd Fit- en Vitaalconcept en duurzaam wonen past hier goed bij.”

Fit- en Vitaalconcept

Het Fit- en Vitaalconcept is een nieuw concept en heeft tot doel zorg en services dichtbij te brengen (te ontsluiten) zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en langer gezond kunnen blijven. Het concept sluit aan op de in 2020 aan de Minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport gepresenteerde rapportage “Oud en zelfstandig in 2030”.  De commissie onder leiding van Wouter Bos, heeft een advies geven m.b.t. zorg voor thuiswonende ouderen. Eén van de hoofdconclusies is dat “herwaardering” van collectieve en semi collectieve woonvormen voor ouderen is geboden.

Arjan van Meijeren – Directeur Projectontwikkeling – Van Wijnen: “Met de ontwikkeling en realisatie van De Vroon geven we invulling aan onze groeiambities op het vlak van wonen en zorgen.” Voor meer informatie over het Fit en Vitaal concept en de hierbij betrokken partners ga naar www.vroondaal-devroon.nl.

De start van de bouw is voorzien in het 2e kwartaal van 2021 en de oplevering zal naar verwachting eind 2022 plaatsvinden.

Woon-zorg gebouw De Vroon is mede tot stand gekomen door het initiatief van Centrum Groepswonen, Bergunlimited, Stadkwadraat en Vanschagen Architecten. Zij hebben het Fit- en Vitaal concept ontwikkeld en zijn voor de verdere vastgoedontwikkeling en bouw met Van Wijnen en Altera een samenwerking aangegaan.

Delen:
Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...

Woningen

Verduurzaamde jaren-tachtig-woningen opgeleverd aan...

Woningen

Altera Vastgoed zet verdere verduurzaming voort in Udenh...