Woningen

Altera verwerft Bibliotheek van wooncomplex De Rede te Uithoorn

Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft met Van Wijnen Projectontwikkeling West BV overeenstemming bereikt over de verwerving van de Bibliotheek in het appartementencomplex De Rede in het centrum van Uithoorn. De 30 bovengelegen nieuwbouwappartementen zijn in mei 2022 volledig verhuurd opgeleverd aan Altera.

De ruimte is langjarig verhuurd aan de gemeente Uithoorn ten behoeve van de Bibliotheek.

Jaap van der Bijl, CEO Altera:  ‘De keuze voor deze belegging sluit qua ESG impact goed aan bij de beleggingsvisie van Altera. Niet alleen heeft de ruimte een A++ label en is daarmee zeer duurzaam maar het gebruik als bibliotheek heeft tevens een sociale impact binnen de gemeente Uithoorn. Door de verschillende huishoudenssamenstellingen die bijeen kunnen komen in de bibliotheek. Dit sluit goed aan bij onze invulling van de S van Social in ESG en is passend bij de missie van Altera; Goed voor jou, Goed voor de ander.’

 

De Rede

Het complex De Rede, gelegen op de dijk langs de Amstel, bestaat uit woningen, een havenkantoor en de bibliotheek. Het complex is gelegen tegenover de passantenhaven waar een groot deel van de woningen met balkons op uitkijken. De onlangs geopende bibliotheek is ontworpen door de internationaal bekende architect Aat Vos. Zijn visie  voor de bibliotheek “nieuwe stijl” is om een huiskamer voor de inwoners van Uithoorn te creëren.”

Om de openheid en flexibiliteit van de ruimte te behouden, staan tegen de wanden enorme boekenkasten. De boeken vormen als het ware het decor van het interieur. Er is een werkbar met uitzicht over de Amstel, er zijn verschillende zitjes onder “huiselijke” daken, stilte werkplekken, lekkere fauteuils om je in terug te trekken en vier vergaderruimtes, waarvan drie kleinere en een grote. Er is ook een podium dat te gebruiken is voor optredens, debatten, evenementen en noem maar op. Daarnaast is er achter in de bibliotheek een speciale plek voor de kinderen.

Het project De Rede is ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen Projectontwikkeling West BV.

Delen:
Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...

Woningen

Verduurzaamde jaren-tachtig-woningen opgeleverd aan...