Winkels

Altera verwerft wijkwinkelcentrum Brouwhorst in Helmond

Altera Vastgoed heeft wijkwinkelcentrum Brouwhorst in Helmond aangekocht. Het winkelcentrum is een niet overdekt wijkwinkelcentrum dat gebouwd is in 1987 (deels gerenoveerd in 2015) en bestaat uit zes blokken. Brouwhorst heeft een totaal oppervlak van circa 7.134 m² BVO met 28 verhuurbare units en goede gratis parkeervoorzieningen. De aankoop volgt op eerdere aankopen dit jaar van twee supermarkten in respectievelijk Lisse en Nijmegen.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met de aankoop van het wijkcentrum vergroten wij onze portefeuille van supermarkten en wijkwinkelcentra naar ruim 80%. Onze beleggingsvisie en strategie is gericht op investeringen in het segment van de dagelijkse boodschappen. De pandemie heeft ons bevestigd in de juistheid van die keuze; het is een stabiel segment in de winkelmarkt. Onze food & convenience retailportefeuille is een belegging die vooral heel goed past bij institutionele beleggers: een hoger direct rendement, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurgolven Met de reeds beschikbaar gestelde gelden van nieuwe aandeelhouders zal de portefeuille gecontroleerd verder groeien.”

Wijkwinkelcentrum Brouwhorst, Helmond
Wijkwinkelcentrum Brouwhorst, Helmond

Brouwhorst

Winkelcentrum Brouwhorst te Helmond ligt in de provincie Noord-Brabant, circa 20 kilometer ten oosten van Eindhoven. Het winkelcentrum is goed te bereiken via de diverse N-wegen rondom Helmond en rondom het winkelcentrum is voldoende gratis parkeergelegenheid. NS-station Helmond Brouwhuis ligt direct naast het winkelcentrum en er zijn diverse bushaltes, waardoor het gebied ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het centrum heeft een mix van nationale en lokale retailers waaronder twee supermarkten (Albert Heijn en Jumbo), vers speciaalzaken, retail op het gebied van persoonlijke verzorging, aangevuld met eetgelegenheden en (zorg)dienstverleners.

Altera is bij de aankoop commercieel begeleid door MaXoz , technisch door SGS search en juridisch door Dentons. Het beheer zal worden verzorgd Colliers.

Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...