Organisatie

Altera voorziet volledige winkelportefeuille van BREEAM-certificering

Nog nooit zijn er zoveel winkelpanden in Nederland in één keer BREEAM gecertificeerd. In totaal kregen alle 94 gebouwen met 671 winkels uit de winkelportefeuille van Altera Vastgoed een BREEAM-NL In-Use certificaat. Deze gebouwen vertegenwoordigen ruim 200.000 m² aan winkelruimte. Een belangrijke stap in de verduurzaming van de retail-portefeuille van Altera.

Erwin Wessels, CIO van Altera Vastgoed: “Wij hebben als doel om het nummer-1 winkelfonds van Nederland te worden met vastgoed in food & convenience, met stevige ambities voor het verder verduurzamen van onze portefeuille. Door deze certificering beschikken we over waardevolle informatie van de gebouwen. Over hoe duurzaam de winkelportefeuille van Altera feitelijk al is, maar ook hoe wij onze doelstellingen nóg gerichter kunnen behalen samen met de gebruikers van ons vastgoed.”

De certificering werd uitgevoerd door vastgoedadviseur Colliers International. Met behulp van de nieuwe portfolio aanpak, een pilot van de Dutch Green Building Council, was het mogelijk om op een effectieve manier deze complete portefeuille te certificeren. Dirk Bakker, CEO van Colliers International: “Het is fantastisch dat we, in samenwerking met Altera en de DGBC, deze retail-portefeuille hebben kunnen certificeren en hiermee een goede bijdrage hebben kunnen leveren aan de implementatie van het duurzaamheidsbeleid van Altera. Door de omvang is dit een primeur in Nederland, en misschien wel wereldwijd.”

Food & Convenience Shopping Centre Culemborg
Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Research

Altera maakt pensioen van Kees van der Meulen bekend