Organisatie

Altera wint de GRESB/BREEAM Award voor de meest duurzame belegger

Vastgoedbelegger Altera heeft de GRESB/BREEAM ‘Responsible Investment’ award ontvangen, tijdens de BREEAM Awards 2020 in Londen. De BREEAM Awards zijn een erkenning voor bedrijven in de vastgoedsector die investeren in duurzame certificering van hun portefeuille en voor hun inzet om betere resultaten te behalen op het gebied van duurzaamheid.

De ‘Responsible Investment’ award is gebaseerd op verschillende criteria, zoals het percentage vastgoed met een BREEAM-certificering, de GRESB-score als maatstaf voor ESG-prestaties en de betrokkenheid van de manager bij duurzaamheid. Het managementteam van GRESB en de leden van de Raad van Advies hebben Altera als winnaar gekozen.

Erwin Wessels, CIO Altera: “We zijn er erg trots op dat we deze prijs, als eerste Nederlandse manager, hebben ontvangen. We passen een geïntegreerde aanpak toe op duurzame en verantwoorde investeringen in zowel onze strategie als in onze bedrijfsvoering. Daarom hebben we onze gehele retailportefeuille vorig jaar van een BREEAM-certificering voorzien. De certificering leverde een objectieve beoordeling op die het mogelijk heeft gemaakt om de duurzaamheid verder te vergroten en het duurzaamheidspotentieel in lijn te brengen met de objectbeleidsplannen. Er zijn meerdere ESG KPI’s vastgesteld om de verbeteringen te kunnen blijven meten”.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Wij zijn ervan overtuigd dat onze strategie gericht op een geïntegreerde ESG aanpak in onze beleggingsportefeuille een duurzaam rendement oplevert. Dit resulteert in een positieve impact voor onze beleggers, onze huurders en de maatschappij, waardoor een stabiel direct rendement wordt geleverd en een positieve bijdrage aan een gezond en leefbare samenleving”.

Convenience centrum Toolenburg, Hoofddorp
Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Research

Altera maakt pensioen van Kees van der Meulen bekend