Organisatie

Benoeming van Maria Molenaar tot voorzitter van de Raad van Commissarissen Altera Vastgoed NV

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft vandaag bekend gemaakt dat mevrouw Maria Molenaar op 29 april 2022 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (verder: RvC) van Altera.

Met haar benoeming is de RvC voltallig. De andere, huidige leden zijn mevrouw Roelie van Wijk-Russchen en de heer Heino Vink.

Mevrouw Molenaar heeft meer dan 30 jaar ervaring als bestuurder en toezichthouder in vastgoed, zorg, andere private sectoren en het internationale bedrijfsleven. De afgelopen 10 jaar was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam.

Zij brengt uitgebreide kennis en ervaring mee in alle aspecten van het beheren en verhuren van residentieel vastgoed in de sociale en vrije sector in Nederland, alsmede kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maria Molenaar: “Altera is een vooraanstaande  vastgoedbelegger met een heldere strategie.  Een verantwoord rendement voor onder meer een goed pensioen, wordt gecombineerd met duurzaamheid in de brede zin van het woord.

Het woningfonds biedt goede en duurzame woningen voor middeninkomens. Het winkelfonds biedt een stabiel rendement door de keuze voor convenience in wijkwinkelcentra en supermarkten in de buurt. Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Altera en de belangen van de aandeelhouders en andere stakeholders daarmee te verbinden.“

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Wij zijn verheugd met de benoeming van Maria Molenaar tot RvC voorzitter; met haar achtergrond en ervaring brengt zij waardevolle expertise mee om de ontwikkeling van Altera, samen met onze aandeelhouders, verder te brengen en de ‘hoekstenen’ van onze strategie, zoals performance, duurzaamheid, transparantie, kwaliteit en efficiency, verder uit te bouwen.”

Mevrouw Molenaar volgt de heer Guus Hoefsloot op, die na acht jaar als RvC voorzitter heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.

Altera heeft veel waardering voor zijn inzet, betrokkenheid en toewijding. Gedurende zijn voorzitterschap heeft Altera zich verder kunnen ontwikkelen tot een sterke organisatie met een solide performance gecombineerd met een leidende positie op het gebied van ESG & duurzaamheid. Zowel het woning- als het winkelfonds vormen een aantrekkelijke propositie voor institutionele beleggers in binnen- en buitenland

 

Foto: Maria Molenaar
Delen:
Research

Altera maakt pensioen van Kees van der Meulen bekend

Organisatie

Altera Vastgoed verwelkomt Danny Gerritsen

Organisatie

Altera maakt pensioen van Arnold de Gier bekend