Woningen

Eengezinswoningen Legmeer West in Uithoorn opgeleverd aan de bewoners

Vastgoedbelegger Altera heeft van ontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling West BV de laatste woningen opgeleverd gekregen van het woonproject Aangenaam Legmeer in Uithoorn.

In drie fases zijn 30 nieuwbouw eengezinswoningen volledig verhuurd opgeleverd. De 30 huurwoningen maken onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling “Aangenaam Legmeer” van in totaal 173 woningen.

De eengezinswoningen variëren in omvang tussen 130 en 140 m². De woningen zijn energiezuinig en hebben geen gasaansluiting. Onder andere door het toepassen van triple-glas, balans ventilatie met warmteterugwinning en een A+++ warmtepomp in de woningen zijn ze zeer energiezuinig. De warmtepomp vervangt de CV-ketel en zorgt in combinatie met de lage temperatuur vloerverwarming voor een aangenaam klimaat. De warmtapwatervoorziening wordt geleverd vanuit een 200 liter boilervat die is aangesloten aan de warmtepomp. De daken zijn voorzien van ‘inroof’ zonnepanelen.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Ons doel is de uitbreiding van een jonge, duurzame portefeuille van vrije sector huurwoningen in sterke woningmarkten waar wonen, winkelen en recreëren elkaar versterken. Aangenaam Legmeer is zo’n duurzame ontwikkeling op een centrale locatie. Hiermee past het uitstekend binnen ons woningfonds.”.

De nieuwe bewoners van fase drie hebben afgelopen week de sleutels in ontvangst genomen. Jolet Verhoeven en Jorn Jeremiasse, bewoners van Aangenaam Legmeer: “Als jong koppel wilden we graag op een plek wonen in een gezellig buurt met jonge gezinnen en een niet al te lange reisafstand naar ons werk. Na jaren in een studentenhuis en een kleiner appartement gewoond te hebben waren wij toe aan meer ruimte en een plek om naar buiten te gaan. Een energiezuinig en betaalbaar huis was belangrijk voor ons vandaar dat we hebben gekozen voor deze centrale locatie dichtbij dagelijkse voorzieningen, de grote weg, bus, Schiphol en de toekomstige metrolijn.”

Locatie

Aan de rand van de gemeente Uithoorn, op de grens met de gemeente Aalsmeer en Amstelveen, is het woongebied Legmeer West gelegen. Het woningaanbod in deze nieuwe wijk is divers. Het overgrote deel van de woningen zijn rij- en hoekwoningen met tuin.

Het stedenbouwkundige plan is opgesteld door de architectencombinatie Mulleners+Mulleners, Atelier Dutch en MTD Landschapsarchitecten in opdracht van Van Wijnen. Een combinatie die de kwaliteiten van stedenbouw, architectuur en landschap op een hoogwaardige manier met elkaar verbindt.

REBO Vastgoed Management verzorgt het beheer namens Altera Vastgoed.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...