Woningen

Eerste grondgebonden woningen van ’t Groene Wold in Almere opgeleverd

Altera Vastgoed heeft van  Vastbouw Vastgoedontwikkeling B.V. (verder: Vastbouw) de eerste 80 grondgebonden woningen in fase 1 opgeleverd gekregen. Alle woningen zijn bij oplevering volledig verhuurd en de bewoners zullen de aankomende weken worden verwelkomt.

Het project ’t Groene Wold in Almere bestaat uit acht woonhoven met in totaal 372 grondgebonden woningen welke in drie fases worden opgeleverd. Altera heeft in het gehele project 174 grondgebonden woningen gekocht, verdeeld over drie deelgebieden. De woonblokken bestaan uit hoek- en tussenwoningen van respectievelijk 80 m², 90 m² en 104 m². In de ruime achtertuinen van circa 12 tot 17 meter diep, bevindt zich een berging. Parkeren geschiedt op maaiveld binnen de contouren van de hoven, de hoekwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigenterrein.

De oplevering van de tweede fase staat grepland voor maart 2023. Ga voor meer informatie over verhuur naar de (verhuur)website www.hureninhetgroenewold.nl/

Duurzaamheid (mitigatie en adaptatie)

Alle woningen worden gasloos gerealiseerd en aangesloten op een energiesysteem. Dit energiesysteem bestaat voor elke woning uit een individuele luchtwaterwarmtepomp en 12 zonnepanelen. Bewoners wekken zelf elektriciteit op voor het verwarmen en koelen van de woning. Alle duurzame toepassingen zorgen er voor dat de Energie Prestatie Coëfficiënt 0,0 is.

Het hemelwater wordt via het oppervlaktewater in ‘t Groene Wold opgenomen door wadi’s en een grote waterplas. Tevens kent ‘t Groene Wold een grote diversiteit aan groen en beplanting. Daarbij zal circa 50% van ‘t Groene Wold de bestemming ‘(stads)landbouw’ krijgen. Er is bovengemiddeld veel onverhard oppervlak vergeleken met andere woonwijken. Door dit onverhard oppervlak in combinatie met grote hoeveelheden oppervlaktewater en groen kan er gesproken worden over een klimaat adaptieve woonwijk.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met de oplevering van de eerste 80 eengezinswoningen en het verwelkomen van de eerste bewoners zien we de behoefte die vervuld wordt voor startende gezinnen die opzoek zijn naar betaalbare eengezinswoningen in de Randstad. Naast betaalbaarheid heeft het project een klimaat adaptief karakter. Hiermee past het project goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille die recentelijk door GRESB wederom uitgeroepen is tot ’s werelds duurzaamste woningfonds”.

Locatie

‘t Groene Wold is onderdeel van Oosterwold, een gebied ten oosten van Almere. Oosterwold kenmerkt zich door enerzijds de rust van de natuur en anderzijds de bereikbaarheid van de stad en andere voorzieningen. Binnen deze wijk zijn er tal van voorzieningen op steenworp afstand, waaronder: verschillende supermarkten en kleinschalige winkels.

Vastgoedbeheer wordt namens Altera verzorgd door REBO Vastgoed Management.

 

Delen:
Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...

Woningen

Verduurzaamde jaren-tachtig-woningen opgeleverd aan...