Geen categorie

Fase 1 van woon- en zorgcomplex Robijnhof in Leiden opgeleverd

Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft van De Nijs de eerste woningen in fase 1 van het project Robijnhof aan de Robijnstraat in Leiden opgeleverd gekregen en verwelkomt de eerste bewoners.

Het betreft de oplevering van het eerste woongebouw (blok 1) in deze fase aan Altera. Blok 1 bestaat uit 44 appartementen, verdeeld over vijf bouwlagen en variëren tussen de 53 m2 en de 64 m2 in oppervlakte. De appartementen zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk en op het dak van het gebouw liggen zonnepanelen die zijn aangesloten ten dienste van de centrale voorzieningen. Meer dan de helft van de appartementen in dit blok zijn bestemd voor de sociale sector. Met zorgverlener Libertas is afgesproken dat 32 bewoners van het voormalig zorgcentrum verhuizen naar de nieuwbouwappartementen van blok 1.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Met de oplevering van de eerste 44 appartementen zetten we een stap in de richting van het voltooien van project Robijnhof. De appartementen sluiten aan op onze beleggingsstrategie die gericht is op een geografische focus op de Randstad en de aangrenzende woongebieden voor de verschillende doelgroepen, waaronder senioren.”

De oplevering van het project vindt gefaseerd plaats en in 2022 en 2023 worden de overige delen van het project opgeleverd.

Project Robijnhof

Het project Robijnhof betreft de sloop van een oud zorgcentrum waar nieuwe woningen en zorgfuncties voor in de plaats komen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met zorgverlener Libertas Leiden. Het totale project betreft de realisatie van 119 levensloopbestendige huurwoningen (waarvan 24 sociale huurwoningen), een dagbestedingsruimte voor de cliënten van Libertas Leiden, 79 ondergrondse parkeerplaatsen en drie algemene bergingen voor scootmobiels en fietsen. Tevens wordt er een intramuraal zorgcomplex met 40 psychogeriatrische eenheden gerealiseerd. Dit complex wordt gebouwd conform de eisen van Libertas Leiden die het complex langjarig zal gaan huren. Tevens worden er in de tweede fase 15 grondgebonden woningen gerealiseerd ten behoeve van de particuliere verkoop.

MVGM verzorgt het beheer namens Altera Vastgoed.

Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...