Winkels

Helaba Invest investeert in het Altera Retail fonds

Op 31 december 2018 is de Duitse investeerder Helaba Invest aandeelhouder geworden van het winkelfonds van Altera Vastgoed. Helaba Invest investeert een significant bedrag namens een aantal van haar klanten.

Helaba Invest is de eerste buitenlandse aandeelhouder in het Altera Retail Fonds. Het winkelfonds is sinds 2000 actief en heeft ruim € 630 miljoen assets under management en kent een sterke aandeelhoudersbasis van meer dan 25 institutionele beleggers. De toetreding past binnen de strategie van Altera om het aandeelhoudersbestand uit te breiden en internationaler te maken.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “wij zijn zeer verheugd om Helaba Invest te verwelkomen in het fonds. Helaba Invest is een professionele en vooraanstaande Duitse belegger. De toetreding van deze eerste Duitse institutionele belegger toont aan dat de Food & Convenience Retail strategie van het winkelfonds internationaal wordt gewaardeerd. Wij zien kansen in de Europese beleggersmarkt voor verdere internationalisering van het aandeelhoudersbestand.”

CBRE Capital Advisors trad op als placement agent voor Altera Vastgoed.

Barbara Maltha-Koppelman, CBRE Capital Advisors: “de plaatsing van Helaba Invest is bijzonder vanwege de hoge eisen die de Duitse regelgever stelt aan buitenlandse vastgoedfondsen. Altera heeft zich, mede dankzij haar bedrijfsstructuur en strategie zonder vreemd vermogen, kunnen kwalificeren binnen deze strikte kaders. Dit geeft hen een unieke positie in de Nederlandse markt.”

De Food & Convenience Retail strategie van het fonds wordt in de komende jaren verder uitgebouwd. Het fonds heeft daarbij als doelstelling de realisatie van een relatief hoog direct rendement met stabiele waardegroeiverwachtingen gericht op institutionele beleggers met een lange termijn beleggingshorizon.

Convenience winkelcentrum Houten
Delen:
Organisatie

Altera Vastgoed voegt Simon Uildriks toe aan management...

Winkels

Nieuwe winkel van HEMA geopend in Het Rond in Houten

Winkels

Altera verlengt overeenkomst met Q-Park op Sint Jorisplei...