Organisatie

Helaba Invest vergroot haar belang in het Altera Retail fonds

De Duitse investeerder Helaba Invest heeft in het eerste kwartaal van 2019 namens meerdere institutionele klanten haar belegging in het winkelfonds van Altera Vastgoed vergroot.

Na de eerste toetreding in Q4 2018 heeft Helaba Invest in het eerste kwartaal van 2019 haar vertrouwen in het Altera Retail Fonds bevestigd met een additionele investering. Het winkelfonds is sinds 2000 actief en heeft circa € 650 miljoen assets under management en kent een sterke aandeelhoudersbasis van meer dan 26 institutionele beleggers. De toetreding past binnen de strategie van Altera om het aandeelhoudersbestand uit te breiden en internationaler te maken.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “De tweede closing met Helaba Invest is van grote waarde voor het winkelfonds en voor ons als manager. Wij zijn er trots op dat Helaba Invest als belangrijke institutionele belegger in Duitsland het vertrouwen in ons bevestigt met een tweede toetreding. Het motiveert ons om de volgende stappen te zetten; niet alleen qua fund raising maar ook acquisitie van convenience retail. We zien op beide terreinen concrete mogelijkheden voor de komende kwartalen”.

CBRE Capital Advisors trad op als placement agent voor Altera Vastgoed.

Barbara Maltha-Koppelman, CBRE Capital Advisors: “De tweede investering van Helaba Invest laat zien dat zij vertrouwen hebben in Altera als manager alsmede de strategie van het Altera Retail fonds.

De Food & Convenience Retail strategie wordt in de komende jaren verder uitgebouwd. Het fonds heeft daarbij als doelstelling de realisatie van een relatief hoog direct rendement met stabiele waardegroeiverwachtingen gericht op institutionele beleggers met een lange termijn beleggingshorizon. Daarnaast heeft de 0% leverage strategie tot gevolg dat het fonds binnen de laagst mogelijke risico categorie valt binnen de Solvency II regelgeving, waardoor slechts in beperkte mate buffer kapitaal noodzakelijk is.

Food & Convenience winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp
Supermarkt Hoogvliet in nieuwbouw project The Yarn in Zeist
Delen:
Winkels

Altera contracteert Action voor het Gouweplein in Waddinx...

Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Research

Altera maakt pensioen van Kees van der Meulen bekend