Organisatie

Internationale belegger stapt in Altera Retailfonds

Met de closing van €115 miljoen in het Retailfonds in Q3, blijft Altera de strategie voor investeringen in kernwijkwinkelcentra in Nederland verder versterken.

De belegger past binnen de strategie die is gericht op uitbreiding en verdere internationalisering van het aandeelhoudersbestand. Het totale nieuwe vermogen in het Altera Retailfonds bedraagt €225,5 miljoen in 2019.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “We zijn heel blij dat we binnen enkele maanden een tweede gerenommeerde Duitse institutionele belegger kunnen verwelkomen. Het is voor ons een bevestiging dat onze Food en Convenience strategie ook voor internationale beleggers van toegevoegde waarde is . Omdat we laten zien dat we echte waarde weten te creëren op de Nederlandse vastgoedmarkt, met een stabiel direct rendement en stabiele waardegroei, ben ik ervan overtuigd dat we ook in de toekomst succesvol buitenlandse en Nederlandse beleggers kunnen blijven aantrekken.”

Het niet-beursgenoteerde Retailfonds van Altera is gelanceerd in het jaar 2000. Vandaag telt het fonds meer dan €650 miljoen AUM en een sterke, gediversifieerde aandeelhoudersbasis van meer dan 25 institutionele beleggers. Het fonds belegt in Nederlandse Food en Convenience wijkwinkelcentra gericht op een stabiele waardeontwikkeling voor de lange termijn in een ‘need-driven’ retailsegment. Altera heeft de benodigde kennis van lokale retailmarkten en de expertise voor op onderzoek gebaseerde investeringsstrategieën, zelf in huis.

Delen:
Research

Altera maakt pensioen van Kees van der Meulen bekend

Organisatie

Altera Vastgoed verwelkomt Danny Gerritsen

Organisatie

Altera maakt pensioen van Arnold de Gier bekend