Organisatie

Jaap van der Bijl: ‘Huurder, geef inzicht in je situatie en problemen.’

Hoe gaat de vastgoedsector om met de coronacrisis? Jaap van der Bijl, ceo van Altera, moet een balans houden tussen huurder en pensioengerechtigde.

Hoe hebben jullie als bedrijf de social distancing georganiseerd?

Iedereen bij Altera werkt vanuit huis. Zelf werk ik in mijn werkkamer of in de tuin. Maar we hebben op kantoor ook een schema waarop mensen kunnen inschrijven waarbij er per dagdeel maximaal drie mensen op kantoor zijn. Dat noem ik ons lucht-moment: soms is het thuis best druk, zeker als er kinderen zijn en op kantoor is er dan rust. Ook ik maak daar af en toe gebruik van.

Het gaat goed, door de processen en systemen kunnen we flexibel zijn en wij zelf zijn het ook: als het overdag niet lukt elkaar te vinden door andere verplichtingen, zoeken we ’s avonds het contact.

Hoe gaat het met de huurders?

Wij hebben zowel een woningportefeuille met veel middenhuur als een retailportefeuille. Bij de woningportefeuille hebben we tot nu toe opvallend weinig verzoeken voor huuruitstel gekregen. Veel huishoudens hebben een gezamenlijk inkomen, dus dat scheelt kennelijk. Wel lijkt de mutatiegraad te dalen.

Bij de retailportefeuille hebben we de goede keuze gemaakt door ons sinds een aantal jaar volledig te richten op food & convenience, met name de dagelijkse boodschappencentra. De keuze past bij onze institutionele aandeelhouders met een lange termijn beleggingshorizon; een hoog direct rendement, lage volatiliteit, duurzaam en minder gevoelig voor e-commerce en conjunctuurveranderingen.

Delen:
Organisatie

Altera Vastgoed voegt Simon Uildriks toe aan management...

Organisatie

Altera verwelkomt Parham Jadidi als Acquisitie Manager...

Organisatie

Benoeming van Maria Molenaar tot voorzitter van de Raad...