Woningen

Meergezinswoningen Vijverhof in Den Haag opgeleverd

Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft van Ten Brinke het project Vijverhof aan het Leeghwaterplein in Den Haag opgeleverd gekregen en verwelkomt de eerste bewoners.

De oplevering aan Altera bestaat uit twee appartementengebouwen. Het eerste gebouw omvat 56 appartementen en twee commerciële ruimtes van totaal 263 m², het tweede gebouw telt 99 appartementen. De 155 appartementen zijn volledig gasloos en worden verwarmd door middel van stadsverwarming. Ter dekking van het CVZ-verbruik zijn de daken van de gebouwen voorzien van zonnepanelen.

De betaalbare middenhuur appartementen variëren in omvang van 48 m² tot 82 m² en zijn voornamelijk gebouwd voor starters. Een groot deel van de appartementen valt binnen de regels van de Haagse Huisvestingsverordering ter bescherming van lagere inkomens op huurmarkt.

Erwin Wessels, CIO Altera: “De herontwikkeling van het voormalige haven- en industriegebied rondom Laakhavens-Hollands Spoor heeft geleid tot een moderne en gevarieerde wijk waarin wonen, werken, winkelen en recreëren uitstekend wordt gecombineerd. Met de toevoeging van het project Vijverhof geven we verder invulling aan duurzame betaalbare huurwoningen voor starters.

Plan Vijverhof

De gebouwen zijn ontwikkeld door Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en maken deel uit van het project Vijverhof in de wijk Laakhaven-Hollands Spoor. Met de oplevering van de appartementen aan Altera kan plan Vijverhof worden afgerond. Bijzonder is dat de appartementen van blok 3 met een enorme overspanning over de ingang van de ondergrondse Q-Parkgarage zijn gebouwd. Eerder werd al de woontoren voor DUWO met 481 studentenwoningen opgeleverd. Het project, vlakbij station Hollands Spoor, biedt een optimale mix aan groen, stedelijke dynamiek met voorzieningen en faciliteiten zoals een parkeergarage – Q-Park Laakhaven – onder het plein en winkelcentrum Megastores op loopafstand.

MVGM verzorgt het beheer namens Altera Vastgoed.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...