Organisatie

Nieuwe aandeelhouder committeert € 170 miljoen

Altera heeft van een Nederlands Pensioenfonds een commitment gekregen om € 170 miljoen te investeren in het woningfonds van Altera.

Jaap van der Bijl, CEO van Altera: “Als we kijken naar de heersende omstandigheden en dynamiek van de Nederlandse woningmarkt, blijft de aanzienlijke en aanhoudende mismatch tussen ‘vraag’ en ‘aanbod’ de sterkste onderliggende investeringsdrijfveer. Er is nog altijd een blijvend tekort aan goede, betaalbare en duurzame huurwoningen voor alle doelgroepen in Nederland. Samen met onze institutionele aandeelhouders kunnen we een bijdrage leveren aan het realiseren van toekomstbestendig wonen. Met de beschikbaar gestelde gelden van deze nieuwe aandeelhouder kunnen we betaalbare woonplekken realiseren in de stedelijke omgeving.”

Strategie van het fonds

De strategie van het fonds is gericht op jonge vintage – voornamelijk appartementen – woningen in het sterkste grootstedelijke gebied in Nederland waar de economische en demografische groei het hoogst is. Hierbij speelt het fonds in op de woonvraag van diverse doelgroepen in de stedelijke omgeving.

De huidige portefeuille bestaat uit 5.762 woningen waarvan 70% van de woningen valt in het betaalbare huursegment tot € 1.200 euro. Nieuwbouwprojecten in onder andere Leiden (zorgwoningen), Utrecht, Amsterdam, Zaandam (allen voornamelijk middeldure huur) en eengezinswoningen in Almere zorgen er voor dat de portefeuille de aankomende jaren kan groeien naar 7.000 woningen.

De Groene Kaap
Delen:
Research

Altera maakt pensioen van Kees van der Meulen bekend

Organisatie

Altera Vastgoed verwelkomt Danny Gerritsen

Organisatie

Altera maakt pensioen van Arnold de Gier bekend