Bedrijfsruimten

Omvangrijke transactie bedrijfsruimten Altera

Altera verkoopt een portefeuille van ruim 150.000 m² verdeeld over logistiek en bedrijfsverzamel onroerend goed aan Europa Capital. De 10 vrijwel volledig verhuurde assets kennen sterke huurders zoals Jusda NL, Pantos Logistics Benelux, CWT Commodities Metals, Sligro en Ikea.

De portefeuille is geconcentreerd op de belangrijke logistieke hotspots in Nederland en bedrijfsterreinen nabij stedelijke concentraties.  Actief management van Altera heeft geresulteerd in een zeer hoge bezettingsgraad en portefeuille van hoge kwaliteit.

Logistiek- en bedrijfsverzamel vastgoed staat in de beleggersmarkt nog steeds volop in de belangstelling zowel vanuit binnen- als buitenland. In samenspraak met haar aandeelhouders heeft Altera het besluit genomen om gebruik te maken van de gunstige marktcondities om de transactie te bewerkstelligen.

Met deze verkoop ligt de focus weer volledig op de kernactiviteiten van Altera: de succesvolle Retail portefeuille gericht op gemakswinkelen in wijkwinkelcentra en supermarkten. Alsmede de sterk groeiende Residential portefeuille gericht op duurzame en jonge middensegment huurwoningen.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Met deze transactie laat Altera zien met daadkracht te opereren om in het belang van de aandeelhouders een optimaal beleggingsresultaat te behalen.”

Altera is bij de verkoop begeleid door Cushman & Wakefield, Dentons en JLL.

Koper Europa Capital is bij de transactie geadviseerd door ARC Real Estate Partners en Van Doorne.

Lijnden, Milaanstraat
Maroastraat, Amsterdam
Delen:
Bedrijfsruimten

Altera Vastgoed verkoopt distributiecentrum in Utre...

Bedrijfsruimten

Alle portefeuilles voorzien van duurzaamheidscertificer...

Bedrijfsruimten

Altera verhuurt 19.300m2 warehouse aan Jusda Europe