Woningen

Start bouw 200 middeldure huurwoningen Beneluxlaan in Utrecht

Op 9 mei hebben Wethouder Eelco Eerenberg, vastgoedbelegger Altera Vastgoed (hierna “Altera”) en Wessels Rijssen (onderdeel van VolkerWessels), het startsein gegeven voor de start van de bouw van het appartementencomplex aan de Beneluxlaan in Utrecht. Het gebouw is ontwikkeld door Beneluxlaan Utrecht CV en zal bestaan uit 78 driekamer en 122 tweekamer appartementen. Daarnaast bevat  het gebouw circa 600 m² commerciële ruimte en is er ruimte voor deelauto’s. Het totale plan wordt naar verwachting 2025 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op www.hurenindebenelux901.nl.

Natuur inclusief nieuwbouw                                                          Het project (met een A+++ energielabel) draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad en Altera. Ten behoeve van het reduceren van hittestress en wateroverlast zorgt een retentiedak met groen voor de waterbuffering en bevordering van de biodiversiteit in de stad.

Wethouder Eelco Eerenberg: “Er is een grote behoefte aan woningen in de stad en met de bouw van de Beneluxlaan komen er weer betaalbare woningen bij in Utrecht. In het complex worden 200 huurappartementen gerealiseerd voor het middeldure huursegment. Zo kunnen weer vele Utrechters fijn wonen en zorgen deze woningen ook weer voor doorstroming op de woningmarkt.”

David van der Hulst, directeur VolkerWessels Bouw en Vastgoed N.O. : “We zijn er trots op dat we door een intensieve samenwerking tussen de gemeente Utrecht, Beneluxlaan Utrecht C.V. , Altera en Wessels Rijssen kunnen starten met de bouw van 200 woningen in het middenhuur segment in Utrecht. Door schouder aan schouder op te trekken hebben we dit proces kunnen versnellen zodat we op deze locatie in een relatief korte periode een bijdrage kunnen leveren aan de woningnood.”

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met dit feestelijk moment vieren wij de start bouw van betaalbare huurwoningen aan de Beneluxlaan in Utrecht. Een project waarmee we verder invulling bieden aan de grote vraag naar betaalbare duurzame woonruimte in de stad. Passend bij de missie van Altera; Goed voor jou, Goed voor de ander”

Foto: Links naar rechts; Jaap van der Bijl, Eelco Eerenberg, David van der Hulst
Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...