Woningen

Startsein voor bouw van De Vroon in Den Haag

In aanwezigheid van onder andere mevrouw Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, is vrijdag 28 mei het startsein gegeven voor de bouw van appartementencomplex De Vroon in Den Haag.

Tijdens het start bouw moment werd een knipoog gemaakt naar het fit- en vitaal woonconcept dat bij dit project centraal staat. Wethouder Kavita Parbhudayal, Erwin Wessels, Terry van der Heide van Centrum Groepswonen en Herman Steenbergen van Van Wijnen fietsten één minuut op een hometrainer, waarna vervolgens het bouwhekdoek werd onthuld.

Fit- en vitaalconcept

De Vroon, gelegen aan de rand van de nieuwe wijk Vroondaal in het zuidwesten van Den Haag, is een vernieuwend woonconcept met zorg en services dichtbij waardoor het mogelijk is voor bewoners om vitaal ouder te worden. Het project omvat 36 vrije sector huurappartementen, 33 parkeerplaatsen en circa 235 m² collectieve voorzieningen (zie ook hurenindevroon.nl) . Denk bijvoorbeeld aan een grote (woon)keuken, logeerappartement, of een klus- en aterlierruimte en een ontmoetingsruimte voor iedereen. Maar ook ruimten die inspelen op gezondheid of een zorgvraag, zoals een werkplek voor de zorgprofessionals en een fitnessruimte.

“Als stad toont Den Haag zich graag van zijn seniorvriendelijke kant. En bij prettig, zelfstandig en actief oud worden horen fijne, levensloopbestendige woningen”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid. “Daarom is zo’n vernieuwend collectief woonconcept als De Vroon van groot belang. Samenwerking is essentieel voor de ontwikkeling van collectieve woonvormen, waar wonen en zorg samenkomen. Het Centrum Groepswonen, bouwers en ontwikkelaars laten met dit fit & vitaal concept van De Vroon zien dat zoiets kan en tot geweldige initiatieven leidt”.

Sociale contacten, gezamenlijke activiteiten en de eigen regie over de benodigde zorg worden in dit concept aangemoedigd en geborgd. Zorg wordt op maat geleverd indien daar behoefte aan is. Ook zal er circa één dag in de week een host aanwezig zijn die welzijn en de zorgvraag coördineert. De host bekijkt waar de bewoners behoefte aan hebben en kan direct schakelen met zorginstanties en begeleidt mensen in de zorgwereld. Naar verwachting nemen de bewoners eind 2022 hun intrek.

“De sterke locatie, de duurzaamheidsaspecten en het Fit- en Vitaalconcept van het project passen goed in onze woningportefeuille. De nieuwe huisvesting wordt gerealiseerd passende bij de woonvraag voor nu en voor de toekomst voor de doelgroep 55-plus, vertelt Erwin Wessels, CIO bij Altera.”

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...