Woningen

Tevreden- en betrokkenheid onder woninghuurders verder vergroot

Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft het afgelopen jaar de tevreden- en betrokkenheid onder haar woninghuurders verder vergroot, zo blijkt uit het jaarlijkse huurderstevredenheidsonderzoek van Customeyes.

Altera belegt voor institutionele aandeelhouders (waaronder pensioenfondsen en verzekeraars) in Nederlandse huurwoningen. Vanuit de visie dat goede en duurzame woningen ook toekomstbestendige woningen zijn. De woningen van Altera creëren voor onze aandeelhouders een duurzaam rendement én een concrete positieve impact voor onze huurders en de maatschappij.

De resultaten laten zien dat de huurders van Altera – in de vergelijking met de benchmark – het meest tevreden zijn met hun woning. Onze kwaliteitseisen voor een goede woning – zoals de grootte van de buitenruimte, het uitrustingsniveau van de keuken en afwerkingsniveau van de badkamer – dragen hier in hoge mate aan bij. Daarnaast beoordelen de huurders de ‘tevredenheid over het energieverbruik’ van de woning ruim boven de benchmark.

Wij zetten ons in om de kwaliteit van onze woningen blijvend te verbeteren door maatregelen te treffen die betrekking hebben op duurzaamheid, veiligheid, gezondheid, welzijn en klimaat. Dat doen we bij nieuwbouw van woningen én bij onze bestaande woningen. Hierbij betrekken we graag onze huurders, onder andere door het inzetten van gespecialiseerde apps (Area of People, Blueway, StartUpHouse).

Stadstuin in De Groene Kaap, Rotterdam
Stadstuin in De Groene Kaap, Rotterdam

Niels van Wonderen, Hoofd asset management woningen; “Het doel is om de ‘toekomstbestendigheid’ van onze woningen te vergroten en huurders een fijne en veilige plek te bieden die voldoet aan hun woonwensen. Deze resultaten tonen aan dat we hiermee goed op weg zijn. We zien altijd ruimte tot verbetering waar we ons de komende tijd op gaan richten.”

Focus op duurzaamheid

Altera focust al jarenlang op een duurzame portefeuille. Zo zijn afgelopen jaar op alle eengezinswoningen zonnepanelen gelegd. Mede daardoor is het woningfonds voor het 2e jaar op rij ‘GRESB Real Estate Global Sector Leader’ geworden

Over het onderzoek

Jaarlijks wordt door de grote institutionele woninghuurders, in samenwerking met onderzoeks- en adviesbureau Customeyes, onder de huurders een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Ruim 20.000 woninghuurders hebben deelgenomen aan het onderzoek. Door de omvang van het onderzoek kan een benchmark worden opgesteld waardoor Altera niet alleen de eigen uitkomsten weet, maar zich ook kan vergelijken met andere beleggers. De uitkomsten geven ons ook inzicht en handvatten hoe wij tevredenheid van onze huurders verder kunnen verbeteren, alsook meer inzicht in woonwensen en woonvoorkeuren van huurders in het algemeen.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...