Duurzaamheid & ESG

Een rondleiding op de bouwplaats van The Mayor ter ere van DGBW

The Mayor is een goed voorbeeld voor het thema ‘Hier gaan we voor’, het thema van de Dutch Green Building week welke dit jaar plaatsvindt van 10 tot 14 oktober. Waarbij Altera Vastgoed samen met bouwcombinatie UBA / De Nijs een leegstaand kantoorgebouw transformeert naar woningen.

Van kantoor naar wonen is een ingrijpende operatie. We kunnen in het geval van The Mayor wel spreken van vernieuwbouw en circulariteit. Het voormalige KPMG gebouw is geheel ontdaan van haar buitenkant tot aan het constructieve niveau. Vanuit daar zijn de appartementen gebouwd uit bestaande constructie volgens de laatste bouwvoorschriften en de modernste normeringen aangaande duurzaamheid en isolatie.

In de komende jaren wordt het wegdek van de A9 verdiept aangelegd waar op drie plaatsen, waaronder ter hoogte van The Mayor, een overkapping wordt aangelegd met hier bovenop een park. De overkapping bij The Mayor wordt door een park verbonden met het groengebied rondom The Mayor zodat een aaneengesloten landschap ontstaat en ruimte is voor biodiversiteit. In het plan voor het park is ruimte opgenomen voor een vijver. Door het park loopt een wandelpad en via het fietspad ontstaat een direct verbinding met het winkelhart en centrum van Amstelveen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke verbinding tussen delen van de gemeente Amstelveen en biedt het woonruimte voor specifieke doelgroepen.

Altera neemt u graag mee in dit unieke proces. Op donderdag 13 oktober organiseert Altera Vastgoed als DGBC partner samen met bouwcombinatie UBA/ De Nijs een rondleiding op de bouwplaats van The Mayor. De bouw vindt gefaseerd plaats waardoor de fases van het werk goed zichtbaar is. De rondleiding trappen we af in onze modelwoning waar in aanwezigheid van een hapje en drankje de deelnemers een presentatie krijgen over het project.

Waarom doen wij mee aan de Dutch Green Building Week?

Bij Altera zijn we er van overtuigd dat onze beleggingsstrategie – met geïntegreerde ESG/SDG aanpak – een duurzaam rendement oplevert; een rendement met een positieve impact voor zowel onze aandeelhouders, onze huurders als ook de maatschappij. Op het gebied van duurzaamheid werken we graag samen met andere partijen, Altera is daarom ook trotse partner van DGBC. Wij willen met onze deelname als event organisator onze deelnemers op ideeën brengen en inspireren want alleen samen komen we tot een duurzamere wereld. Hier gaan we (Altera) voor.

Deelnemen?

Wilt u ook graag aanwezig zijn dan kunt u zich aanmelden via charlotte.butzelaar@alteravastgoed.nl. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij. Bij aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail.

Delen:
Duurzaamheid & ESG

Woning- en Winkelfonds van Altera Vastgoed GRESB Global...

Duurzaamheid & ESG

Duurzame ranking vanuit GRESB voor het woning- en winkelf...

Duurzaamheid & ESG

Woning- en winkelfonds meest duurzame fondsen van Nederla...