Woningen

Tweede fase grondgebonden woningen ’t Groene Wold in Almere opgeleverd

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft afgelopen week van Vastbouw Vastgoedontwikkeling B.V. (verder: Vastbouw) de tweede fase van project ’t Groene Wold opgeleverd gekregen en verwelkomt de bewoners.

Het was een feestelijke oplevering waarbij de huurders met een kop koffie in de hand hun sleutels in ontvangst mochten nemen van de in totaal 62 opgeleverde grondgebonden woningen. De eerste 80 woningen zijn eind vorig jaar volledig verhuurd opgeleverd. Fase 3 bestaat uit de oplevering van de resterende 32 woningen. In totaal heeft Altera 174 woningen in het project ’t Groene Wold in Almere aangekocht.

De woonblokken bestaan uit hoek- en tussenwoningen van respectievelijk 80 m², 90 m² en 104 m². In de ruime achtertuinen van circa 12 tot 17 meter diep, bevindt zich een berging. Parkeren geschiedt op maaiveld binnen de contouren van de hoven, de hoekwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigenterrein.

De oplevering van derde en laatste fase staat gepland begin mei. Ga voor meer informatie over verhuur naar de (verhuur)website www.hureninhetgroenewold.nl/

Duurzaamheid (mitigatie en adaptatie)

Alle woningen worden gasloos gerealiseerd en aangesloten op een energiesysteem. Dit energiesysteem bestaat voor elke woning uit een individuele luchtwaterwarmtepomp en 12 zonnepanelen. Bewoners wekken zelf elektriciteit op voor het verwarmen en koelen van de woning. Alle duurzame toepassingen zorgen er voor dat de Energie Prestatie Coëfficiënt 0,0 is.

Het hemelwater wordt via het oppervlaktewater in ‘t Groene Wold opgenomen door wadi’s en een grote waterplas. Tevens kent ‘t Groene Wold een grote diversiteit aan groen en beplanting. Daarbij zal circa 50% van ‘t Groene Wold de bestemming ‘(stads)landbouw’ krijgen. Er is bovengemiddeld veel onverhard oppervlak vergeleken met andere woonwijken. Door dit onverhard oppervlak in combinatie met grote hoeveelheden oppervlaktewater en groen kan er gesproken worden over een klimaat adaptieve woonwijk.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met een succesvolle oplevering van de tweede fase zien we tevreden huurders wiens behoefte vervuld wordt door een betaalbare eengezinswoning in de Randstad. Door het klimaat adaptieve karakter passen de woningen goed binnen de duurzame en jonge woningportefeuille van Altera.”

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...