Woningen

Tweede fase opgeleverd van woon- en zorgcomplex Robijnhof in Leiden

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft van Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen de woningen in de tweede fase van het project Robijnhof aan de Robijnstraat in Leiden opgeleverd gekregen en verwelkomde deze week de eerste bewoners.

De oplevering van het project Robijnhof vindt in drie fases plaats. In opvolging van fase één, waar in november 2021 het eerste blok met 44 appartementen werd opgeleverd, is deze week het tweede blok opgeleverd. Het betreft de oplevering van 75 appartementen, de gehele ondergrondse parkeergarage, de collectieve rijwiel- en scootmobielberging en de dagbestedingsruimte.

De appartementen zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk en op de daken van de gebouwen liggen zonnepanelen die zijn aangesloten ten dienste van de centrale voorzieningen. De dagbestedingsruimte is bedoeld als gemeenschappelijke ruimte voor dagbestedingsactiviteiten van Libertas Leiden.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Met de oplevering van het tweede en derde woongebouw en de dagbestedingsruimte zitten we op ruim twee derde van voltooiing van het project Robijnhof. De woningen zijn met alle voorzieningen geschikt voor ouderen met een lichte extramurale zorgvraag. Door de vergrijzing in Nederland is er veel vraag naar duurzame levensloopbestendige woningen met mogelijkheid tot het bieden van (lichte) zorgvraag. Robijnhof draagt hieraan bij en past daarnaast goed in onze woningportefeuille gericht op betaalbaarheid voor alle doelgroepen.  We kijken uit naar de slotfase van de bouw, waarin het laatste deel van het project wordt opgeleverd.”

De laatste fase van oplevering zal in 2023 plaatsvinden waarbij het intramurale zorgcomplex met 40 psychogeriatrische eenheden  wordt opgeleverd.

Project Robijnhof

Het project Robijnhof betreft de sloop van een oud zorgcentrum waar nieuwe woningen en zorgfuncties voor in de plaats komen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met zorgverlener Libertas Leiden. Het totale project betreft de realisatie van 119 levensloopbestendige huurwoningen (waarvan 24 sociale huurwoningen), een dagbestedingsruimte voor de cliënten van Libertas Leiden, 79 ondergrondse parkeerplaatsen en drie algemene bergingen voor scootmobiels en fietsen. Tevens wordt er een intramuraal zorgcomplex met 40 psychogeriatrische eenheden gerealiseerd. Dit complex wordt gebouwd conform de eisen van Libertas Leiden die het complex langjarig zal gaan huren. Tevens worden er in de tweede fase 15 grondgebonden woningen gerealiseerd ten behoeve van de particuliere verkoop.

MVGM Verhuur verzorgt de verhuur van het project en Van ’t Hof Rijnland zal namens Altera het property management uitvoeren.

Foto: Robijnhof fase twee
Delen:
Woningen

De Vroon in Den Haag ontvangt haar eerste huurders

Woningen

Eerste grondgebonden woningen van ’t Groene Wold in...

Woningen

Feestelijke start bouw intramuraal zorgcomplex Robijnhof...