Woningen

Verwerving 49 appartementen in Rotterdam Nesselande

Altera heeft vandaag de verwerving bekend gemaakt van 49 appartementen in project Kopenhagen in de wijk Nesselande te Rotterdam.

Dit project vormt het sluitstuk van de totale gebiedsontwikkeling Newport Nesselande direct aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam. De appartementen worden duurzaam ontwikkeld op een duurzame locatie in termen van bereikbaarheid en leefbaarheid. In totaal telt de omvangrijke gebiedsontwikkeling Newport Nesselande 450 appartementen, een parkeergarage voor 650 parkeerplaatsen, 38 eengezinswoningen en een wijkwinkelcentrum van circa 10.000 m². Project Kopenhagen telt in totaal 93 appartementen, 1.500 m² commerciële ruimte en 28 eengezinswoningen, waarvan Altera 49 huurappartementen inclusief parkeerplaatsen afneemt. De overige 44 appartementen en de eengezinswoningen zijn bestemd voor de koopmarkt.

Altera kocht de appartementen van Newport Nesselande CV, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Van Omme & De Groot en Lithos. Kopenhagen wordt naar verwachting in de tweede helft van 2021 opgeleverd. De realisatie is in handen van Van Omme & de Groot.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Deze 49 duurzame huurappartementen in Rotterdam zijn een belangrijke toevoeging aan onze jonge woningportefeuille die recent is uitgeroepen tot meest duurzame woningfonds van Nederland. De appartementen worden gebouwd in een voornamelijk groen gebied dat wonen, winkelen en recreatie op een unieke manier combineert vlakbij de dynamiek van de stad Rotterdam.”

Newport Nesselande

Newport Nesselande is hoogwaardig woon-, winkel- en verblijfsgebied met veel voorzieningen en watersportmogelijkheden dat langs de rand van Het Groene Hart ligt, dichtbij het stadscentrum van Rotterdam en bij belangrijke uitvalswegen. Newport Nesselande combineert op een bijzondere manier wonen, winkelen en recreëren vanwege de ligging tussen drie parken en direct aan de Zevenhuizerplas. Inspiratiebron voor het ontwerp zijn watergebonden leefomgevingen in steden zoals Barcelona en Kopenhagen. Het project won in 2011 de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. Aan de Zevenhuizerplas zijn inmiddels twee woontorens gerealiseerd die zijn ontworpen door Joan Busquets (deelproject Barcelona) en Meyer Van Schouten (deelproject Miami). De derde toren (deelplan Kopenhagen) is ontworpen door 3XNielsen en zal naar verwachting eind 2021 worden opgeleverd.

Delen:
Woningen

Oplevering van Fase 1 De Zaanse Helden

Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...