Duurzaamheid & ESG

Woning- en winkelfonds meest duurzame fondsen van Nederland, woningfonds voor de 3e keer op rij Global Sector Leader

Altera Vastgoed (hierna: Altera) is met het Altera woningfonds voor het 3e jaar op rij het meest duurzame woningfonds wereldwijd en daarmee ‘GRESB Real Estate Global Sector Leader’ geworden. Het Altera winkelfonds, gericht op food & convenience, is nummer 1 in Nederland en ‘runner up’ met een tweede plaats wereldwijd. Beide Altera fondsen behouden de rating van 5-sterren.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Samen met onze strategische partners zijn we dagelijks bezig om ons vastgoed duurzamer te maken en toekomstbestendig te houden. Door deel te nemen aan de GRESB Benchmark, maken we transparant en inzichtelijk welke impact dit heeft op onze portefeuilles. De benchmark geeft ons onder andere inzichten en handvatten om onze route naar Paris Proof te versnellen. Wij richten ons op duurzame gebouwen én op het creëren van waarde voor al onze stakeholders: onze beleggers, onze huurders en de maatschappij.”

Rudy Verstappen, Research Manager ESG: “De langjarige resultaten tonen aan dat we een flinke bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving. Wij richten ons blijvend, in samenwerking met onze huurders, op een lagere uitstoot van broeikasgassen door het verbruik van energie te verminderen en waterconsumptie en afvalproductie te beperken. Daarnaast optimaliseren we de benodigde ESG datastromen.”

De GRESB-scores

De GRESB benchmark is onafhankelijk en toonaangevend. GRESB onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De recent gepubliceerde GRESB benchmark heeft betrekking op data van ruim 1.820 vastgoedbeleggers wereldwijd (en in totaal € 7.000 miljard AuM).

Altera neemt sinds 2012 deel aan de GRESB benchmark. De Altera fondsen behaalden wederom een hoge score. Het woningfonds behaalde 94 van de 100 punten, het winkelfonds behaalde 95 van de 100 punten.

De GRESB Benchmark is op te splitsen in twee categorieën: management en performance. Bij management werd, net als  vorig jaar, de maximale score behaald. Over de hele linie is de performance verbeterd door gerichte maatregelen om gebouwen te verduurzamen en de dataverzameling te optimaliseren.

Delen:
Duurzaamheid & ESG

Woning- en Winkelfonds van Altera Vastgoed GRESB Global...

Duurzaamheid & ESG

Duurzame ranking vanuit GRESB voor het woning- en winkelf...

Duurzaamheid & ESG

Een rondleiding op de bouwplaats van The Mayor ter ere...