Woningen

Woonproject Cadenza in Amersfoort opgeleverd aan Altera

Vastgoedbelegger Altera heeft 114 middeldure huurwoningen in Cadenza te Amersfoort toegevoegd aan haar woningportefeuille. De woningportefeuille groeit daarmee naar ruim 4.900 woningen en een belegd vermogen van ruim € 1,6 miljard. De aankomende jaren zal de portefeuille verder groeien naar 6.500 woningen doordat gefaseerd de in aanbouw zijnde woningen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden zullen worden opgeleverd.

Cadenza is een markant gebouw aan het Valleikanaal in de groene wijk Hogekwartier. Deze stadswijk is gewild doordat zowel het rustige buitengebied  als de levendigheid van het centrum van Amersfoort binnen handbereik zijn. Het totale plan bestaat uit twee woontorens met totaal 184 appartementen en een parkeergarage met 184 parkeerplaatsen. Op het dek tussen de woontorens is een daktuin aangelegd, die is verbonden met de groene zone aan het Valleikanaal.

Sleuteloverdracht aan nieuwe bewoonsters

Bewoonsters: “Al twee jaar lang rijden wij vanaf Deventer naar Amersfoort. Dagelijks komen wij dus langs rijden en hebben wij de bouw van het complex nauwlettend in de gaten kunnen houden. Nu is het eindelijk zover en kunnen wij als kaasmeisjes van onze mooie winkel ‘De Zuivelhoeve’ in Amersfoort gewoon op de fiets. Wij hebben er ontzettend veel zin in om in dit prachtige complex op de 20e verdieping te wonen.”

Cadenza is voorzien van een WKO-systeem, CERA 2 WTW ventilatiesysteem, zonnepanelen en een Cube batterij van iwell. Ook zullen voorzieningen worden getroffen voor oplaadpunten voor auto’s. Deze groene maatregelen dragen verder bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

Erwin Wessels, CIO Altera: “Ons doel is de uitbreiding van een jonge, duurzame portefeuille van vrije sector huurwoningen in sterke woningmarkten waar wonen, winkelen en recreëren elkaar duurzaam versterken. Cadenza is een duurzame ontwikkeling op een centrale locatie in het midden van Nederland. Hiermee past het uitstekend in onze portefeuille.”

Gedurende de afgelopen maanden is, in samenwerking met Lithos Projectontwikkeling, gewerkt met inachtneming van de COVID19- richtlijnen. De overdracht van de sleutels aan alle nieuwe bewoners zal gefaseerd plaatsvinden waarbij de richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd.

Rebo Vastgoedmanagement verzorgt het beheer namens Altera Vastgoed.

Delen:
Woningen

Nautisch NDSM aan het IJ in Amsterdam opgeleverd

Woningen

Altera verduurzaamt 77 woningen in Haarlem met Van Wij...

Woningen

Altera Vastgoed start samenwerking met Aalberts voor...