Winkels

Altera bouwt samen met Pennings aan verduurzaming winkelportefeuille

– Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) en Bouwbedrijf Pennings BV (verder: Pennings) hebben vandaag op vastgoedbeurs PROVADA hun meerjarige samenwerking bestempeld door het tekenen van een raamovereenkomst. Met de start van deze samenwerking zet Altera verder in op het blijven verduurzamen van haar vastgoedportefeuille.

Duurzaamheid staat namelijk in een hoog vaandel bij Altera. Het Altera winkelfonds, gericht op food & convenience, is het meest duurzame winkelfonds in Nederland en ‘runner up’ met een tweede plaats wereldwijd volgens GRESB. Altera heeft de ambitie om de portefeuille uiterlijk 2040 Paris Proof te hebben. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, het zal uiteindelijk ook leiden tot een nog betere huurplek voor onze huurders en het beste rendement voor de investeerders in het fonds.

Een samenwerking tussen Altera en Pennings zorgt voor een integrale aanpak waarbij zowel ESG als de huurder centraal staan. Met Pennings kiest Altera voor een bekende partner die eerder betrokken was bij meerdere projecten binnen de retailportefeuille. Daarnaast heeft Pennings zeer ruime ervaring in het verduurzamen van bestaand vastgoed en streeft ook zij naar een maximale bijdrage voor een betere leefomgeving voor mens en natuur.

Erwin Wessels, CIO Altera: ‘ Het verder verduurzamen van onze winkel  portefeuille is onderdeel van onze verduurzamingsstrategie welke gericht is op een geïntegreerde ESG aanpak. Maar we willen continu blijven verbeteren; met deze samenwerking laten we zien dat de aanpak wordt doorgevoerd. Dat is in het belang van onze huurders, onze aandeelhouders voor wie wij investeren en ook zeker van de samenleving tegenover wie wij een grote verantwoordelijkheid hebben op het gebied van gezonde en leefbare omgevingen. ‘

De handtekeningen werden gezet door Ronnie Hauwé van Pennings (Links) en Erwin Wessels van Altera (Rechts).
Delen:
Winkels

Altera contracteert P1 voor parkeerbeheer in Houten

Winkels

Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas...

Winkels

Altera verwelkomt Dirk van den Broek op het Gouweplein in...