Investeer in woningen direct rendement

Huurwoningen in het middensegment zijn populair. Ze spelen een sleutelrol op de Nederlandse woningmarkt. Om goed te kunnen blijven functioneren is het van groot belang dat woningzoekenden toegang hebben tot betaalbare en duurzame woningen op de juiste locatie.

Altera wil stevig bijdragen om daarin te voorzien. Met als uitgangspunt niet alleen het financiële aspect, maar de overtuiging dat een goede vastgoedbelegging oog heeft voor huurder, belegger en maatschappij.

The Mayor in Amstelveen

Lees meer

Altera Vastgoed zet verdere verduurzaming voort in Udenhout

Lees meer

Visie en beleid

Er is een aantal structurele demografische ontwikkelingen, zoals de vergrijzing, verstedelijking en de toename van één- en tweepersoonshuishoudens. Dit biedt kansen voor groei van de huurmarkt. De huidige voorraad van verouderde, niet-geliberaliseerde huurwoningen is ontoereikend om de vraag op te vangen. De komende jaren zal daarom de behoefte aan huurwoningen in de vrije sector sterk toenemen, in het bijzonder de vraag naar appartementen. Daarbij past een doelgroepenbeleid, dat rekening houdt met de demografie: woonproducten die passen bij doelgroepen en woonmilieus. De toename zal zich het sterkst voordoen in de Randstedelijke provincies en de flankgebieden in Gelderland en Noord-Brabant.

Onze projecten

Gare du Nord Amsterdam

Bij het beginpunt van de Noordzuidlijn komt een gemengde en hoogstedelijke wijk, bestaande uit twee deelgebieden. Het deelgebied Gare du Nord wordt ontwikkeld door AM en Blauwhoed in samenwerking met Klunder Architecten uit Rotterdam. In het deelgebied Gare du Nord zijn 184 huurappartementen voorzien voor Altera Vastgoed. Daarnaast worden er 177 studenteneenheden voor Woonstichting De Key gerealiseerd en komen hier twee viersterrenhotels (met in totaal 304 kamers) voor Hotel Noord Holding en een garage met 140 parkeerplaatsen. De locatie is heel aantrekkelijk door de vele voorzieningen, o.a. WC Boven ’t IJ, en de snelle verbindingen naar CS (6 min.) en Station Zuid/WTC (15 min.). Eind mei 2019 heeft de start bouw plaatsgevonden van Gare du Nord. De oplevering volgt naar verwachting medio 2021.
Meer informatie over Gare du Nord

Nautisch NDSM (B10)

Project NDSM B.10 bestaat o.a. uit de ontwikkeling van 157 appartementen voor Altera die voldoen aan de voorwaarden voortvloeiend uit het “Actieplan Meer Middeldure Huur” van de Gemeente Amsterdam. Deze regeling heeft als doel om betaalbare huurwoningen te realiseren voor de groep huurders die geen aanspraak kan maken op een sociale huurwoning of een huishoudinkomen hebben op basis waarvan duurdere vrije sectorwoningen niet haalbaar zijn. Tevens worden er voor Altera in het project 24 vrije sector huurwoningen, 965 m² commerciële ruimte en 90 parkeerplaatsen gerealiseerd. De in totaal 181 huurwoningen variëren in grootte van 42 tot 125 m². Het project kent een lage EPC en wordt onder andere voorzien van PV panelen en een WKO- en WTW-installatie. Naar verwachting wordt het project in 2023 opgeleverd
Meer informatie over NDSM

't Groene Wold in Almere

Het te realiseren project ’t Groene Wold bestaat uit acht woonhoven met in totaal 372 grondgebonden woningen. Altera neemt in het project 174 grondgebonden woningen, verdeeld over drie deelgebieden, af. De woonblokken bestaan uit hoek- en tussenwoningen van respectievelijk 80 m², 90 m² en 104 m². In de ruime achtertuinen van circa 12 tot 17 meter diep, bevindt zich een berging. Parkeren geschiedt op maaiveld binnen de contouren van de hoven, de hoekwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigenterrein.
Projectinformatie 't Groene Wold

De Zaanse Helden

De Zaanse Helden voor Altera betreft in totaal 356 appartementen verdeeld over vijf gebouwen, 310 parkeerplaatsen en fietsenbergingen. De appartementen zijn 52 tot 108 m² groot, beschikken over 2- of 3-kamers en zijn allen voorzien van een ruim terras of balkon. Het project wordt voorzien van PV panelen, een WKO en WTW installatie en kent een lage EPC.
Projectinformatie De Zaanse Helden

De Bankier te Tilburg

Project De Bankier in Tilburg wordt gerealiseerd op een iconische plek in hartje Tilburg. Het wordt een imposant woongebouw van maar liefst 76 meter hoog: De Bankier. Het voormalig bankgebouw van Mierlo & Zoon wordt omgebouwd tot een fijne woonplek met twee- en driekamerappartementen van ca. 55 m2 tot ca. 96 m2. De huurappartementen in De Bankier zijn verdeeld over de 2e tot en met de 11e verdieping.
Huren in de Bankier

The Mayor te Amstelveen

Het voormalige KPMG gebouw (nieuwe naam: The Mayor) aan de Burgemeester Rijnderslaan in Amstelveen wordt getransformeerd naar een locatie met appartementen, penthouses en stadswoningen. Het project bestaat uit in totaal 307 woningen waarvan er 124 woningen als vrije sector huurwoning voor Altera worden gerealiseerd.
Huren in The Mayor

Vragen?

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer: 020 545 20 50 of via info@alteravastgoed.nl.
Neem contact op