Investeer in woningen direct rendement

Huurwoningen in het middensegment zijn populair. Ze spelen een sleutelrol op de Nederlandse woningmarkt. Om goed te kunnen blijven functioneren is het van groot belang dat woningzoekenden toegang hebben tot betaalbare en duurzame woningen op de juiste locatie.

Altera wil stevig bijdragen om daarin te voorzien. Met als uitgangspunt niet alleen het financiële aspect, maar de overtuiging dat een goede vastgoedbelegging oog heeft voor huurder, belegger en maatschappij.

Grote tevredenheid woninghuurders over de kwaliteit van de Altera-woning

Lees meer

Altera koopt 174 grondgebonden woningen met EPC 0,0 in Almere

Lees meer

Visie en beleid

Er is een aantal structurele demografische ontwikkelingen, zoals de vergrijzing, verstedelijking en de toename van één- en tweepersoonshuishoudens. Dit biedt kansen voor groei van de huurmarkt. De huidige voorraad van verouderde, niet-geliberaliseerde huurwoningen is ontoereikend om de vraag op te vangen. De komende jaren zal daarom de behoefte aan huurwoningen in de vrije sector sterk toenemen, in het bijzonder de vraag naar appartementen. Daarbij past een doelgroepenbeleid, dat rekening houdt met de demografie: woonproducten die passen bij doelgroepen en woonmilieus. De toename zal zich het sterkst voordoen in de Randstedelijke provincies en de flankgebieden in Gelderland en Noord-Brabant.

Onze projecten

Gare du Nord Amsterdam

Bij het beginpunt van de Noordzuidlijn komt een gemengde en hoogstedelijke wijk, bestaande uit twee deelgebieden. Het deelgebied Gare du Nord wordt ontwikkeld door AM en Blauwhoed in samenwerking met Klunder Architecten uit Rotterdam. In het deelgebied Gare du Nord zijn 184 huurappartementen voorzien voor Altera Vastgoed. Daarnaast worden er 177 studenteneenheden voor Woonstichting De Key gerealiseerd en komen hier twee viersterrenhotels (met in totaal 304 kamers) voor Hotel Noord Holding en een garage met 140 parkeerplaatsen. De locatie is heel aantrekkelijk door de vele voorzieningen, o.a. WC Boven ’t IJ, en de snelle verbindingen naar CS (6 min.) en Station Zuid/WTC (15 min.). Eind mei 2019 heeft de start bouw plaatsgevonden van Gare du Nord. De oplevering volgt naar verwachting medio 2021.
Meer informatie over Gare du Nord

Amsterdam Foodhallen "De Bellamy"

De Bellamy is een wooncomplex met 52 vrije sector huurappartementen direct naast De Hallen in Oud-West. Wonen en leven midden in de stad op een van de meest populaire nieuwe ontwikkelingen. Het beste van twee werelden; een moderne woning in de sfeer van historisch Amsterdam. Het is een goed voorbeeld van succesvolle binnenstedelijke herontwikkeling. En bovendien één waar huurders in een heel dynamische, stadse omgeving kunnen genieten van de rust van de besloten binnentuin.
hurenindebellamy.nl/

Utrecht Neerlandia

Aan de Neerlandiakade in de populaire wijk Oud Hoograven in Utrecht ligt het bijzondere wooncomplex Neerlandia met in totaal 66 moderne middensegment huurappartementen. Met uitzicht op de Vaartsche Rijn is het monumentale fabrieksgebouw Draadindustrie Neerlandiat herontwikkeld tot luxe appartementen. De monumentale gevelwanden zijn behouden en verwerkt in het wooncomplex; zo wordt op een bijzondere manier nieuwbouw verweven met het industriële erfgoed. Mede door de gunstige afmetingen en aantrekkelijke huurprijzen zijn de woningen heel populair bij young professionals.
hureninneerlandia.nl/

Calypso Rotterdam

Calypso is een van de architectonisch opvallendste gebouwen in de Rotterdamse binnenstad. Het felrode en witte woongebouw met zijn grillige vormen aan de Mauritstraat is in 2013 opgeleverd. Het is een aantrekkelijke huurwoning, niet alleen vanwege de locatie, maar ook vanwege de aangeboden services. Altera heeft 77 van de 407 appartementen in belegging en kan zo delen in de uitgebreide voorzieningen die worden aangeboden.
hurenincalypso.nl/

De Groene Kaap Rotterdam

De Groene Kaap is een bijzonder geheel van woontorens, gestapelde stadswoningen, binnentuinen, daktuinen en een wandelroute van de hoofdingang tot over de daken. In totaal zijn er vijf woontorens met een grote diversiteit aan appartementen. Tussen de woontorens in vind je gestapelde stadswoningen van twee of drie verdiepingen. In het midden ontstaat zo een intiem hofje, aangekleed met weelderige beplanting, speelelementen en sfeervolle verlichting in de avond. In mei 2020 is het hoogste punt in dit project bereikt.
ikwilhurenindegroenekaap.nl/

Vragen?

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van 08:30 - 17:30 uur op telefoonnummer: 020 545 20 50 of via info@alteravastgoed.nl.
Neem contact op